Teşekkürler Hopa Teşekkürler Hopa

Hopa Halk Eğitim Merkezinin yıl sonu sergisi İlçe Gençlik Merkezinde açıldı, yapılan ürünler stantlarda yerini aldı.

Ev Tekstil ve Çeyiz Hazırlama kursunda kursiyerler yıl boyunca ürettikleri ürünleri yıl sonu sergisinde görücüye çıkardı. Hopa Halk Eğitim Merkezinde 14 yıldır görev yapan usta öğretici Nesrin Akdemir, 17 kursiyerin kursta yer aldığını belirtti.

eskiyi değerlendir hopa

Ev tekstili ürünler hazırlanarak ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağladığını ve eski ürünlere can verip yeni ürünler ortaya çıkardıklarını söyleyen Akdemir “ Ev tekstili ürünler hazırlayarak hanımların hem kendi ailelerine katkıda bulunmak hem kendi çocuklarına çeyiz hazırlamasında yardımcı olmaktayız. Eski ürünleri değerlendirip hayata geçirmekteyiz. Bu şekilde eski ürünlere can verip yeni ürünleri sergilemeye kursumuzda devam etmekteyiz” dedi.

El emeği ürünler yaparken kaliteli malzeme kullandıklarını ifade eden Akdemir “Çeyizlik ürünler çalıştığımız için daha çok kaliteli malzeme tercih ediyoruz. Kaliteli malzeme tercih ederken de biraz maliyeti oluyor ama piyasadaki hazır ürünlere göre fiyat farkı kendileri yaptığı ve el emeği çıktığı için uyguna geliyor o yüzdende hanımların tercih sebebi oluyor bu kurs” diye konuştu.  

Hopa halkının Halk Eğitim Merkezinde verilen kurslara katılım göstermelerini isteyen Akdemir, kursların el sanatları ihtiyaçlarını ve sosyal açıdan farklılık kattığını aktardı.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası