Borçka Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın başlatmış olduğu Marifetli Eller ADEM ( Aile Destek ve Eğitim Merkezi) projesi Borçka ev hanımlarına ekonomik, sosyal ve psikolojik destek sağlamaya devam ediyor.

ev hanımı 2

20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor 20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor

Çocuklar için özenle oyun odası tasarlanmış olup kadınlar üretimlerini gerçekleştirirlerken çocukları da kreş imkanlarından faydalanmaktadır. Marifetli Eller projesinde hakiki deriden çanta, cüzdan, kemer, anahtarlık, aksesuar üretimlerinin yapıldığı aktarıldı. Çiziminden dikimine, kesiminden boyamasına kadar tüm ürünler makine görmeyen el emeği ürünler olduğu belirtilerek üretildikten sonra satışı gerçekleştirilen tüm ürünlerin ücretleri üreticisi olan kadınlara tahsis edildiği bildirildi. Gelir imkanı sağlayan kurum aynı zamanda kadınlar için şehir içi geziler ve çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

ev hanımı 1

Halk Eğitim Merkezinde Usta Öğreticilik yapan Bahar Öztürk Özçelik, deri çantaların yapım aşamasından bahsederek” Vaketa deri üzerinde önce kesim, desen, çizim, aralarını açma ve son aşama olarak boyama yapılmaktadır. Çanta üretimi bir hafta içerisinde bitmektedir. Projenin başlatılması ve yürütülmesinde emeği olan Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı’ya ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının Müdürü Ersin Sungur ve tüm ekip arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.  

Gülşen MAKAR

ev hanımı 4

Editör: Editör Masası