Ardanuç Ovacık Köyü Muhtarı Suat Selçuk, 3 dönemdir yaptığı muhtarlık süresi boyunca köyüne getirdiği hizmetler hakkında açıklamalarda bulundu. Selçuk, köyüne sulama kanalı yapılırsa fasulye yetiştiriciliğinin artacağını ve bu fasulye ile markalaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

Köydeki içme suyu üst yapı alt yapı çalışmalarını tamamlayan muhtar Selçuk, 14 yıldır sulama kanalı için mücadele verdiğini söyledi.

Köyünde lezzetiyle meşhur fasulye yetiştiriciliğinin yapılması için sulama kanalına ihtiyaç duyduklarını ifade eden Selçuk DOKA’ya sundukları projenin ödenek olmadığı için bekletildiğini kaydetti.

584d1091-31a9-409c-807b-5730a4e2

Köyümüzde fasulye ekimi yapıyoruz. Geçen yıl 20 dönüm fasulye ekimi yaptık. Su olmadığı için verim alamadık. Sulama suyumuz yeterli olsaydı daha geniş çaplı markalı üretim devam edecekti. Su kanalı olmadığı için maalesef o projeyi hayata geçiremiyoruz. Bizim suyumuz bol ama kanalımız yok. Bize kanal verilirse bu üretimin belki iki üç katı verim alacağız.

Ardanuç Belediye Başkan Adayı Netleşti Ardanuç Belediye Başkan Adayı Netleşti

Ben çocukluğumda ve bundan 20-30 yıl öncesini hatırlıyorum köyümüzde mısır ve fasulye olurdu. Bazı fasulyeleri saatlerce kaynatsan pişmez bizim buranın fasulyesi tek kaynatmada pişiyor. Önceden kooperatif vardı oradan satışı yapılırdı. Şimdi bu yapılmıyor. Çünkü nüfus yaşlandı genç nüfusta iş yok diye göç ediyor. Bu fasulye ekimi projesi olursa kadınlarımız sigortalı çalışabilecek hem boş durmamış olacaklar. Bizim ormancılık, hayvancılık, yaylacılık gibi birçok geçim kaynaklarımızın olduğu yerimiz var.

Editör: Haber Masası