CHP genel merkezinin yapmış olduğu milletvekili atamaları garibim CHP seçmenini yine çileden çıkarttı. Cumhuriyet Halk Partisi seçmeni neredeyse ikiye bölündü genel merkezin 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde yeniden mevcut milletvekili Uğur Bayraktutan'ı aday göstermesi tepkilere neden oldu. Garibim CHP seçmeni ne olursa olsun ceket assan oy verdikleri için genel merkezde bu kemikleşen ve sabit fikirlileri bildiğinden dolayı kafasına göre bildiğini okuyor. Genel merkezde ensesi kalın olan işi götürüyor. Artvin de’ ki seçmen ne düşünmüş ne şekilde karar vermiş kimi istiyor umurunda değil. Atama usulü ile gönderiyor alın size bu yakışır verin oyları gönderin Ankara’ya diyor. Ak partinin milletvekili seçimi ve atamalarına gülenler sosyal demokrasiyi ve ön seçimi savunanlar buğun kendileri ileri demokrasi uygulayarak Ankara’dan atama ile vekil seçiyorlar. Yanı Garibim CHP seçmeni yine Artvin de padişahım çok yaşa moduna devam edecektir.

CHP'de her seçim döneminde kaliteli milletvekili aday adayları ortaya çıkmaktadır.  Genel merkezde ciddi bir imaj yakalayan Uğur Bayraktutan bu İmajını vekilliğin sürekli devamı için kullanıyor. Tıpkı Deniz Baykal gibi seçildiği günden sonra her dönem milletvekili seçilen Baykal rekor kırdı. Hatta adam  ölüm Döşeğine düştü bu sosyal demokrat ve çok bilenler gurubu adamı yatalak halde bile milletvekili seçtiler. Sonra da çıkıp hükümeti eleştiriyorlar ya vallahi çok komik oluyorlar… Sosyal Demokrasiyi savunup sosyal Demokrasiyi uygulamayan Cumhuriyet Halk Partisi nasıl olsa kemik yerleşmiş oylarımız var diyerek her seferinde aynı kişileri halkın önüne servis ediyorlar insanların kutuplaştığını söyleyen CHP'li bir kısım insanlar ne yazık ki kendileri aslında kutuplaşmış durumdalar CHP'den başka hiçbir yere oy vermeyen o kutlaşmış zihniyetler 10 seferde Bayraktutan aday olsa yine oy vereceklerdir.

Bu süreçteki tepkilere bakarsam milletvekili seçiminde kısmi olarak oy düşebilir. Bu eleştirilerin Cumhurbaşkanı seçimine yansıyacağını zannetmiyorum. Bu durumda eleştiride bulunan CHP seçmeni içinden ulusalcı kanat iyi partiye yönelebilir bir kısım da yeşil sol partiye yöneleceğini düşünüyorum.

“Bayraktutan iyi adam Harcıyor “ Bunu ben değil  CHP içerisinde aktif siyaset yapan kişiler diyor.Aslına bakarsan haksız değiller.Yusufeli İlçe Başkanı Genç dinamik halkın beğenisini kazanmış Barış Demirci , Yusufeli gibi yerde CHP oy oranlarını nerden  nereye getirdiğini herkes gördü.Bu dönem bu gencecik uşağı harcadı.Sadece bu mu değil tabiî ki de İl  başkanı Ahmet biberde bu dönem harcananlar arasına girdi.Yüksel Çorbacıoğlu’nu hiç saymıyorum o artık yalama yaptı her dönem aday olup ceketini alıp köye çıkanlardan oldu rutin yani… Geçmişte Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir aynı hezimete uğramıştı. Adam neredeyse kalpten gitti… Ankara da bile evini tuttuğu söylendi  ama sonrası hüsranla Bayraktutan duvarına tosladı.Garibim CHP li kardeşim senin partin ne zaman savunduğu sosyal demokratlığı uygulamaya geçirirse işte o zaman içinde iktidar olma ümidini yeniden yeşert yoksa durum vahim…