Hopa Halk Eğitim Merkezinde El Nakışları kursunu veren Güldiye Aydemir, kursta yapılan ürünler hakkında bilgi vererek geleneksel el nakışları üzerinde çalıştıklarını belirtti.Aydemir“ Kursumuzda geleneksel el nakışları ağırlıklı çalışıyoruz. Daha çok salon takımları, masa örtüleri, yatak odası takımları gibi ürünler yapıyoruz. Kursiyerlerin isteklerine bağlı çalışmalarda gerçekleştiriyoruz. Dönem dönem nakışlar güncelleniyor tabi ki bizde ona göre çalışmalar yapıyoruz. Genç kızlarımız fazla katılmıyor genellikle 40 yaş üstü daha çok tercih ediyor. Şimdiki gençlerin istekleri zevkleri farklı onlar kendilerine faydalı olabilecek kurslara rağbet gösteriyorlar. Herkesin faydalanması gereken bir kurstur.Pandemiden sonra kursa katılım daha yoğun oldu. Kadınlar severek geliyor ve severek o nakışları işliyorlar” diye konuştu.

Geleneksel El Nakışları (2)

Ürün konusunda sıkıntı yaşamadıklarını vurgulayan Aydemir internet üzerinden ürünleri temin ettiğini şu sözlerle dile getirdi “Ürün bulmakta zorlanmıyoruz artık çünkü internet ortamında çok fazla var. Basılı materyallerdense internetten daha çok araştırma yaparak desen çalışmaları yapıyoruz. Genelde kullandığımız malzemeleri de tuhafiyelerde buluyoruz” dedi.

Kursiyer Emine Erdoğan, sosyal aktivite açısından kursun yarar sağladığını belirterek “Maddi manevi açıdan destek sağlıyor ayriyeten sosyalleşmek açısından güzel oluyor. Yüksek fiyat ödeyip almaktansa kendi el emeğimiz ile yapmak açısından iyi oluyor” ifadelerine yer verdi.

Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım

Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası