Artvin Hopaspor yaz okulu alt yapı öğrencilerine kentin çeşitli noktalarına gezi düzenlendi.

Sportif faaliyetlerin yanı sıra sosyal faaliyetlere de önem gösteren kulüp, alt yapıdan yetiştirdiği futbolculara kentin turistik bazı noktalarını gezdirdi.

çoruh ağ2 (4)

Gezi kapsamında İbrikli İskele’de tekne turu yapan öğrenciler daha sonra Kaledibi İskele’de Vali Yılmaz Doruk’un misafiri oldu.

Buradan sonra Devlet Su İşleri (DSİ) 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Çoruh havzası üzerine yapılan 5 barajın maketlerinin yer aldığı müzeyi ziyaret eden genç sporcular Artvin’de bulunan tüm bir arada görme imkanı buldu.

çoruh ağ2 (3)

Deriner Barajı gövdesi üzerinde bulunan 980 metrekarelik alana inşa edilen müzede; Muratlı Barajı, Borçka Barajı, Deriner Barajı Artvin Barajı ve Yusufeli Barajı'nın birebir maketleri yer alıyor.

TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek

çoruh ağ2 (2)

Temelden 249 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük ikinci barajı olma özelliğine sahip Deriner Barajı’nı görme imkanı bulan Artvin Hopaspor alt yapı oyuncuları, burada yetkililerden kabartılmış harita üzerinde Çoruh Havzasında bulunan barajlar hakkında bilgiler aldı.

çoruh ağ2 (1)

Deriner Barajı’nı seyir terasından izleyen sporcular, şaşkın ve merakla barajın gözdesini izledi.

Ayrıca, müzenin içerisinde yer alan sinevizyon odasında genç sporculara, Yusufeli Barajı ve Yusufeli yeni yerleşim yeri yapım sürecinin hızlandırılmış videosu izletildi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

çoruh ağ2 (7)

çoruh ağ2 (6)

çoruh ağ2 (5)

Editör: Editör Masası