Şeymanur Özküney’in “Bir Yas-Tıkta” isimli kitabı çıktı.
14 yaşından beri çeşitli alanlarda şiir, hikâye, deneme çalışmaları yapan genç yazar Şeymanur Özküney’in “Bir Yas-Tıkta” isimli kitabı piyasaya çıktı.
“Şehitlerin Şahitleri” ve “19 Eylül” isimli kitapların yazarı Şeymanur Özküney “Bir Yas-Tıkta” isimli kitabını piyasaya sundu. En büyük hayalinin insanlığa küçükte olsa bir fener olmak olduğunu vurgulayan araştırmacı yazar Şeymanur Özküney, günümüzde anlamını yitiren, basite indirgenip sıradanlaştırılıp ‘Aşkın’ eskilerden örneklerle en masum ve saf halini çağımız insanlarına özelliklede gençliğe hatırlatıp anlatmak için “Bir Yas-Tıkta” kitabını kaleme aldığını belirtti.
Özküney, “Ben bu kitabı, günümüzde çok basit ve kolay olarak görülmeye başlanan Aşkın aslında ne olduğunu insanlara özelliklede genç nesillere bu duygunun en saf halini hatırlatmak için kaleme aldım. Eskiler derki sevdiğinin gözlerine bakınca kirpiklerinin sayısını bile bilirsin. Sevda öyle tarifsiz bir duygudur ki yedi lisan bir araya gelse hissettiğini anlatmaya eksik görürsün. Onunla yok oluverir hayatındaki bütün keşkeler… O dertlendiğinde aynı yaraya talip olmak, onunla gelen derde bile elhamdülillah çekmekti adı aşk. Sahra sıcağında bir meltem rüzgârı estirmekti tek bakışıyla, renksiz hayatına bir yakamoz bırakmaktı. Ben eskilerden çok şey öğrendim bu çıktığım yolda, her kapıdan bir avuç tohum topladım ve ben de bu tohumları etrafa saçıyorum. Eğer topladığım tohumlardan biri senin de toprağına düştüyse ne mutlu bana” şeklinde konuştu.
Özküney, Türkiye’de yaşanan darbeler, 15 Temmuz ve kahraman gazilerin o gece yaşadıklarını birinci ağızdan anlatan “Şehitlerin Şahitleri” kitabını ve sonrasında da “19 Eylül” kitabıyla Artvin’de ki gazilerin yaşanmışlıklarının ve hayallerini kaleme almıştı.
1998 Erzurum doğumlu olan ŞeymanurÖzküney, ilk ve orta öğretimini Erzurum'da tamamladı. Lisans öğrenimini Artvin Çoruh Üniversitesinde tamamlayan Özküney, 14 yaşından beri çeşitli alanlarda şiir, hikâye, deneme çalışmaları yapıyor.

” Biz Bu Gümrük Kapılarında Çile Çekerken, Bakanlarımız Neden Bizimle İlgilenmiyorlar, Suçumuz Ne Biz Ekmeğimizin Peşind ” Biz Bu Gümrük Kapılarında Çile Çekerken, Bakanlarımız Neden Bizimle İlgilenmiyorlar, Suçumuz Ne Biz Ekmeğimizin Peşind

Editör: Haber Merkezi