Murgul Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları ve Ahşap Boyama Kursunda usta öğreticilik yapan Ebru Öztürk, kursuna kayıtlı 12 kursiyeri ile birlikte atıl durumda olan ahşap malzemeleri yeniden kullanıma kazandırdı.

Emanetini Geri Aldı Emanetini Geri Aldı

Ahşap malzemelerin yanı sıra metal, cam gibi ürünleri de geri dönüştürerek sürdürülebilir kullanımı ve sıfır atığı hedefleyen Öztürk ve kursiyerleri, Murgul kapalı spor salonunda bir yıl boyunca yaptıkları eşyaları görücüye çıkardı.

el sanatları (1)

Burada açıklamalarda bulunan Öztürk, el sanatları bölümünden mezun olduğunu ve Halk Eğitiminde usta öğreticilik yapmaya başladığını kaydetti.  

Kursta ana temanın geri dönüşüm olduğunu söyleyen Öztürk, “Hiç yeni ürün almadık elimizde olan ürünleri değerlendirmek istedik. Burada sergilenen ürünler yıl boyunca yaptıklarımızın çeyreği kadar bile değil. Çok fazla ürün elde ettik ama alan dar olduğu için bazılarını getirebildik. Paslanmış tepsilerimiz vardı onları tadilattan geçirerek yeniden kullanıma kazandırdık. Yaklaşık 5 ayda bu ürünleri ortaya çıkardık. Kursiyerlerime çok teşekkür ediyorum. Hepsi çok fazla emek gösterdi. Emeklerimizi burada sergiye çıkarmak çok gurur verici.” dedi.

Kursiyer Seher Turhan, Halk Eğitimi Merkezlerinin birçok kursuna katıldığını ve ahşap boyama kursuna gittiğini ifade ederek, “Evde kullanılmayan ürünlerimizi değerlendirmek adına bu kursa katıldım. Daha önce boyama gibi yeteneğim yoktu. Kursa başlarken acaba yapabilir miyim diye düşündüm, çekindim. Ama şuan hepsini çok güzel yapabiliyorum. El emeği ürünlerinin sergiye çıkması çok guru verici.” diye konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası