İstanbul’da yaşadığı sırada Artvin’e atanan Reşit Duran, içindeki keşfetme arzusuyla yollara düştü. Aslen Şavşatlı olan Duran, Türkiye’nin birçok noktasını gezdiğini ancak kendi memleketinde gezmediği birçok yer olduğunu fark edince bunu eksiklik gördüğünü ve gezmeye başladığını aktardı.

TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek TEMA Vakfı Panel Düzenleyecek

 “Artvinli Gezgin” ismiyle kullandığı instagram, facebook ve youtube hesabından gezip gördüğü yerleri 10 binin üzerinde olan takipçi kitlesi ile paylaşan Duran, Artvin Gazeteleri Muhabirine amacının Artvin’i tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.

gezgin fenomen (2)

Artvin’in bakir doğasının tanıtılması gerektiğini belirten Duran, “Kendi memleketime geldiğimde bu muhteşem doğada gezip keşfedilecek birçok nokta olduğunu fark ettim. Bu güzellikleri gezerken de çağın getirdiği imkanları kullanarak sosyal medyada paylaşmak istedim. Çünkü ben Artvinli olmama rağmen bunları bilmiyorsam buralı olmayanlar hiç bilmez. Biliyorsunuz bir kentin kalkınması için turizm çok önemli bir etken. Turizme ve tanıtıma katkı sağlamak amacıyla ve sosyal medyayı doğru kullanmak adına böyle bir işe giriştim. İşten arta kalan zamanlarımda belirlediğim rotalara gidiyor ve videolar çekiyorum.” dedi.

Sosyal medyadan olumlu yorumlar aldığını aktaran Duran, “Videolarımı sosyal medyaya yüklediğimde bu kadar güzel sonuçlar doğuracağını düşünmemiştim. Gördüm ki insanlar doğaya yeşile hasret. Karadeniz yeşili muhteşem saklı güzellikleri ile meşhur. Ama insanlar Rize’den ötesini yani Artvin’i fazla bilmiyorlar. Paylaşımlarım yayıldıkça insanlar daha çok yer ve daha sık video istedi. Bu noktadan sonra Artvin’de gezi temalı içerikler üreten başka arkadaşlar ile tanıştım ve onlarla ortak paydamız olan Artvin’i dünyaya tanıtma arzusu ile videolar çektik. Sosyal medyadan gelen güzel yorumlar bizi daha da keyiflendiriyor ve amacımıza uygun çalışmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

gezginn

Tanıttığı rotaları gezmek isteyen birçok kişinin kendisine ulaştığını belirten Duran, “Türkiye’nin farklı noktalarından birçok takipçim “Artvin’e gelince nereler gezilir, ne yenir, nerede kalınır” gibi sorular soruyor. Ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Ama şöyle de bir eksiklik var. Birçok noktada tuvalet eksiği var. Kendi memleketim olduğu halde ben rahatsız oluyorum. Turistlere de böyle bir izlenim bırakmak doğru değil. Ulaşım noktasında da zorluklar var. Örneğin Şavşat’a kadar ayrı araç oradan sonra ayrı araç kullanıyorsun. Bunların ücretleri de çok oluyor. Veya yaylalara çıkış zor oluyor yol kalitesi kötü birçok noktanın. Yetkililerden bunları dikkate alması temennisinde bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

Yerel yönetimler ile iş birliği içerisinde çalışmanın daha verimli olacağına değinen Duran, “Bir noktadan sonra amacım sadece gezmek değil bu şehri tanıtmak oldu. Çünkü bu şehri seviyorum ve gelişmesini doğal kaynakların sürdürülebilir ve bozulmadan kullanılmasını istiyorum. Bunun için de yerel yönetimlerin değişen çağı yakalaması gerekiyor. Bu da tam olarak sosyal medyadan geçiyor. Yapılan hizmetler de tanıtımlar da billboardlarda değil daha kolay ve masrafsız olan sosyal medyada daha çok görülüyor. Yöneticilerin bu bilinçle hareket etmesini önemsiyorum. Bu noktada sosyal medya fenomeni ya da içerik üreticisi olarak tanımlanan bizleri doğru kullanmaları gerekiyor diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Emine OCAKÇI

gezginn5

Editör: Editör Masası