Borçka Gündoğdu Mahallesinde yaşayan Şahin Kolçak, Atatürk Orta Okulu’nun bacasından çıkan dumanların Gündoğdu Mahallesinde ikamet eden vatandaşları olumsuz etkilediğini belirterek yetkililerin bu konuda çalışmalar yapması gerektiğini aktardı.

f00a7718-6de8-4f4f-8def-85e5e69c7e3f

Borçka Gündoğdu Mahallesi Atatürk Orta Okulu’nun bacasından çıkan dumanlar hava kirliliğine sebep olurken mahallede yaşayan vatandaşlar dumandan olumsuz bir şekilde etkilendiklerini belirtti. Gündoğdu Mahallesinde yaşayan Şahin Kolçak, dumandan dolayı kötü bir kokunun olduğunu aktararak camları açıp evlerini havalandıramadığını belirterek” Öncelikle ilkokul ve ortaokulu bende Atatürk Okulun da okudum. Mahallenin geçmişini de biliyorum fakat yapılan yeni okul bacasından ve çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı sokakta yürünmüyor. Çocuklar bile dışarı çıktığı zaman bu dumandan etkileniyor. Ben okulun arkasındaki apartmanda oturuyorum saat 5-6 civarına kadar bir kere camları açıp evi havalandıramıyoruz. Balkonlarda kullanılmaz hale geldi. İnanılmaz kötü bir koku var. Gündoğdu mahallesinde yaşayanların birçoğu bu konudan çok rahatsız insanlar kendi arasında konuşuyor dile getiriyorlar fakat gerekli yerlere müracaat etmiyorlar. Biran önce yetkililerden bu konuda çözüm bekliyoruz. Biz bu dumandan baya etkileniyoruz kötü anlamda” diye konuştu.

471e4f19-ade2-4b98-883c-62cf38241022

Borçka Belediye Başkan Adayı Netleşti Borçka Belediye Başkan Adayı Netleşti

“Olumlu Sonuca Kavuşmalı”

Atatürk Orta Okulundan çıkan dumanlar caddeyi etkisi altına aldığını belirten Şahin Kolçak, siyaset malzemesi yapılmadan olumlu bir sonuca kavuşması gerektiğini dile getirerek ” Bacalarda filtre yok herhalde ya da kalitesiz bir kömür kullanılıyor. Bunu yakma saatleri değiştirilebilir ama onun da çözüm olacağını düşünmüyorum. Bacadan çıkan dumanlar caddeyi gerçekten etkisi altına alıyor ve nefes aldırmıyor. İnsanlarımız bu konuya çok duyarlı değil ama bu bir şekilde çözülmeli. Gerçekten sağlık açısından Gündoğdu mahallesin de bir sorun. Bu konu siyaset malzemesi yapılmamalı çözümün olumlu bir sonuca kavuşması için yetkililerden rica ediyoruz. İnsanlarımızın da bu tür konularda özellikle insan sağlığı ve çevre konusun da duyarlı olmasını bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Neslihan Tatar

Editör: Haber Masası