Artvin Halk Eğitimi Merkezi’nin bu yıl açtığı 204 farklı branşta 724 kursa 10 bin 710 kursiyer katıldı. 2018 yılında yaklaşık 30 bin, 2019 yılında 34 bin, 2021 yılında 18 bin, 2022 yılında ise 41 bin kursiyer Halk Eğitimi Merkezlerinde açılan kurslardan faydalandı.

Özellikle el sanatları dalında açılan birçok kursta usta öğretici ve kursiyerler el emeği ile yaptıkları ürünleri satmak için alanının olmadığını söylüyordu.

AÇÜ’de Şampiyon MYO AÇÜ’de Şampiyon MYO

Bu isteği dikkate alan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, yeniden yapılan Gazi Ortaokulu’nun binasının altında bulunan dükkanlardan birinin Halk Eğitimi Merkezine ayrılacağını söyledi.

Kursiyerlerin yapıkları ürünleri satılacağı alanla ilgili açıklama yapan Acar, “Yıllardır özlemimizdi. Halk Eğitimi Merkezinde üretilen ürünleri biz halkımızın faydalanması için onlarla buluşturacağımız satış ofisi hayalimiz vardı. İnşallah bu sene Gazi Ortaokulunun altında yapılacak olan dükkanlarda bu ofisimizi açacağız. İlimizdeki Halk Eğitimi Merkezlerinde üretilen tüm ürünleri vatandaşlarla buluşturacağız.” dedi.

Erham Dokuma Kursu Usta Öğreticisi Nurhayat Bilgin kursta yapılan ürünlerin görünür olaması ve satılması için satış ofisinin açılmasının güzel olacağını kaydederek, “Ürünlerimizi istediğimiz gibi satma şansımız olur. Öğrencilerimizin birçoğu ev hanımı onlar da ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkıda bulunmuş olurlar.” diye konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası