“Umudunu kaybedene umut, ekmeğini kaybedene ekmek, geleceğini kaybedene gelecek olmak için el ele verelim”
Artvin Halkevleri üyeleri periyodik olarak sürdürmüş olduğu faaliyetler kapsamında Ardanuç’a gelerek; “Geçinemiyoruz” diyerek broşür dağıttı. Ardanuç halkıyla yaşanan ekonomik kriz ve çıkış yolları üzerine gün boyunca sohbet eden Artvin Halkevleri üyeleri;
Geçinemiyoruz!!!!!!
Asgari ücret geçim ücreti olsun!!
En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine yükseltilsin !!
Kiralar denetlesin, kiracılar desteklensin !!
Faturalar ve gıdalarda KDV sıfırlansın!!
Her konutta parasız 18m3su,
140 m3 doğalgaz,230 kwh elektrik!!
Ödenmeyen faturalar nedeniyle elektrik,su,doğalgaz kesilmesin !!
Diyanete, savaşa değil,
Halkın insanca yaşamasına Bütçe
Çalışma haktır. Herkese güvenceli iş !!
İşçiler geçinemiyor, gençler geçinemiyor, kadınlar geçinemiyor, emekliler geçinemiyor, ilkokul mezunları da üniversite mezunları da geçinemiyor, Halk geçinemiyor. Barınamıyoruz, ulaşamıyoruz,beslenemiyoruz,uyuyamıyoruz,ısınamıyoruz,eğlenemiyoruz,gezemiyoruz,spor yapamıyoruz, yani geçinemiyoruz, yani insanca yaşayamıyoruz, sadece hayatta kalmaya çalışıyoruz.
Karanlık sabahlara uyanıp, sevmediğimiz işlerde çalışıp, yorgun ve tükenmiş döndüğümüz evlerimizde yine karanlık karşılıyor bizi. Nefes almak için açtığımız pencereden baktığımız memleket manzarasında ‘iki Türkiye ’var.
Bir tarafta bir ayağı villarda diğer ayağı lüks otomobillerde kokain çekenlerin Türkiye’si diğer tarafta nasıl geçineceklerini kara kara düşünen emekçilerin Türkiye’si.
Bir tarafta evini nasıl ısıtıp, kirasını nasıl ödeyeceğini, çocuklarını nasıl okutup, tencereyi nasıl kaynatacağını, asgari ücretle nasıl geçineceğini düşünen halkın Türkiye’si;80-100 bin TL maaş almanın yolunu bulan ülkeyi yöneten AKP lilerin ve ortaklarının Türkiye’si.
Bir tarafta iş bulamayan gençlerin Türkiye’si, diğer tarafta çocukların torpille yüksek maaşlı işlere sokan AKP’ lilerin ve ortaklarının Türkiye’si.
Bir tarafta geçinemeyen halkın Türkiye’si, diğer tarafta halkın sırtından geçinenlerin Türkiye’si.
Bir tarafta emeği yok sayılan, parasızlıktan boşanamadığı için şiddet gördüğü evlere, dönmek zorunda kalan kadınların Türkiye’si, diğer tarafta kadınların kazanımlarıyla kendilerine koruma kararı çıkarttıran erkeklerin Türkiye’si.
Evet yalnız ve çaresiz değiliz. Geçinemeyen milyonlarız birlikte güçlüyüz. Geçinemeyen olarak bir araya gelelim birlikte ortak çözümler arayalım.İşçiler,işsizler,kiracılar,gençler,üniversiteliler,kadınlar,emekliler,emekli olamayanlar, iflasın eşiğindeki esnaflar….mahalle mahalle, işyeri, işyeri ,kent, kent kendi birliklerimizi, kendi meclislerimizi, dayanışma ağlarımızı kuralım.
Direnişlerde , eylemlerde, sokaklarda buluşup gücümüzü büyütelim. Umudunu kaybedene umut, ekmeğini kaybedene ekmek, geleceğini kaybedene gelecek olmak için el ele verelim.
Geçinemiyoruz, Harekete Geçiriyoruz!!
Diyerek Ardanuç’ta yapmış oldukları çalışmayı sonlandırdılar.
Fatma Sarayoğlu

“İcraata ve hizmete oy verelim” “İcraata ve hizmete oy verelim”

Editör: Haber Merkezi