Ardanuç’ta yaşayan emekli Azmi Yavuz, ilçede yaşlı nüfusunun çok olduğunu ve doktor eksikliğinden dolayı yaşlıların sağlık hizmeti almakta sorun yaşadığını söyledi.

Çiftçiyi İyice Bitirmeye Çalışıyor" Çiftçiyi İyice Bitirmeye Çalışıyor"

Hastanede cihaz eksikliğini yanı sıra doktor eksikliği olduğuna dikkat çeken Yavuz, ailesinden birçok kişinin hastanede kalp krizi geçirerek öldüğünü ileri sürerek, “Benim annem 82 yaşındaydı ama dinç bir kadındı. Hastalandı ben hastaneye götürdüm. Normal konuşuyordu su almaya gittim, geldim ki kalp krizi geçiriyor kalp krizinden annemi hastanede kaybettim. Benim halamın oğlu vardı o da hastanede kalp krizinden öldü. Benim arkadaşımın eşi vardı hastanede kalp krizinden öldü. Düşünebiliyor musunuz benim köyden en az 15 kişi hastanede kalp krizinden öldü. Nasıl bir hastane kalp krizinden insanlar ölüyor?” dedi.

İlçe halkının yaş ortalamasının yüksek olduğuna ve yaşlıların çevre illere sevk edildikleri sırada yollarda öldüklerini iddia eden Yavuz, “Hastanede ne cihaz var ne yeterli doktor var. Bunun yanı sıra doktor eksikliği var.  Ardanuç yaşlılar kenti artık yani daha çok yaşlılar barınıyor. Ardanuç’ta sağlık hizmetine en çok ihtiyacı olan yaşlılardır ve çocuklardır. Ben orada hastalandığım zaman Artvin’e geleceksem veya Erzurum’a veya Rize gideceksem zaten yol da ölüyorum, yolda ölüyor yaşlılar. Onun için hastanemiz var fakat teçhizat yok, hastanemiz var fakat yeterli doktor yok, uzman doktor yok. Biz bugün bunları yaşıyoruz. Bunları yaşayan yüzlerce insan var.” diye konuştu.

Yetkililerden konu ile alakalı çalışma beklediğini ifade eden Yavuz, sözlerine şunları ekledi:

“Gerektiği yerlerde de konuştuk ama yani öyle kaldı. Burada bir şeyleri gündeme taşımak gerekiyor. Bir şeyleri zorunlu olarak insanlara anlatmak lazım. Birlikte tavır almak lazım. Ardanuç halkıyla birlikte bu sorunu gündeme getirmek lazım. Bu sağlık çok önemli. Bunu eğer çözemiyorsak, siyasi iktidar veya yetkililer eğer bu sorunlara eğilmiyorsa o zaman ne işleri var niye benim sırtımdan para alıyorlar niye yani? Niye maaş alıyorlar, hizmet etmek için. Hizmeti yapmıyorsa ben bu hizmetten faydalanamıyorsam  onların ne işi var, bunu da sorgulamak lazım.”

Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası