Gülşen MAKAR

Resim Öğretmeni Kübra Topal Yalçın, Hopa’da açtığı “Cilika Sanat Evi” ile hayallerini tuvale döküyor.

Alanları Doldurdu Alanları Doldurdu

Pamukkale üniversitesinden mezun olduktan sonra Hopa’ya dönen ancak ataması yapılmayan Yalçın, bu süreçte ev ve iş yerleri için duvar resimleri çizerek geçimini sağladı.

WhatsApp Image 2023-04-10 at 11.30.58

Eşi ve arkadaşlarının desteği duvar resmi, yetenek sınavlarına hazırlık ve hobi kurslarının da içinde bulunduğu “Cilika Sanat Evi” isimli resim atölyesini açmaya karar veren Yalçın, iş yerini açma fikri sürecinden bahsederek, “Sınavlara atölye ortamlarında hazırlandım. Atölye ortamı beni hep çekmiştir. Kendi ortamının olması öğretmenlerin çalışma ortamlarında olmak çok güzeldi. Atanmış olsam bile yandan atölye kurmak hayalimdi. Bu hep aklımdaydı ama şartlar el vermeyince şimdiye kadar bir adım atamamıştım. Duvar resimleri çizerek başladım. Adım adım ilerledi ve vatandaşlar tarafından sevildi çizdiğim resimler. Ev ve iş yerlerine duvar resmi çizmeye devam ediyorum. Eşim bana atölye açmak için destek veriyordu ama ben biraz korkuyordum ama korkumun da üstesinden geldim. Bazı aileler daha çok Türkçe matematik öğrensin diye resme yetenekli olan öğrencileri bu tarz aktivitelere yönlendirmiyor. Çok az da olsa var böyle aileler onun korkusunu yaşadım.” dedi.

WhatsApp Image 2023-04-10 at 11.30.57

Atölyede herkese hitap edebilecek faaliyetlerin olduğuna işaret eden Yalçın, “Sanat çok geniş kavram ben tablo yapıyorum, ya da insanlar beğendikleri şeyin resmini çizdiriyorlar bunların siparişini alıyorum. Atölyemizde, ahşap boyama, cam boyama, mandala boyama, geri dönüşüm ürünleri yapma, kursiyerlerimize yağlı boya çalışmaları gibi aktiviteler bulunuyor. Kursiyerlerimiz buraya hevesli geldiklerinde veya buradan mutlu çıktıklarında ben daha çok motive oluyorum. Özel derslerim oluyordu öğretmenim kazandım diye aradıklarında daha da mutlu oluyorum tabiî ki. Çocuklar çok hevesliler onların hevesine yönelik çalışmalarımı da genişletmek istiyorum. İnsanlar sıkılıyor hadi bir yere gidip bir şeyler yapalım dediklerinde imkanlar kısıtlı. Bazı kurumların atölyelerine katıldıklarında yapabiliyorlar bu tarz etkinlikleri. Fakat kafalarının istediği zamanda gidebilecekleri bir yer olmuyor. Buna yönelik bir şeyler yapmayı hedefliyorum.” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-04-10 at 11.30.57 (1)

İnsanlara hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiği önerisini veren Yalçın, denemekten zarar gelmeyeceğini dile getirerek, “Burayı açtığımda acaba geç mi kaldım dedim. Şimdiye kadar neden cesaret edememişim korkulacak pek bir şey yokmuş aslında dedim. Olur mu, olmaz mı diye düşünmektense denedim olmadı demeli insan. Çünkü yapmadığında içinde hep ukde olacak. Yapar mıydım, acaba olur muydu sorularının kafayı kurcalamasından ziyade yaptım olmadı demek daha rahatlatıcı. Kadın erkek fark etmiyor. İnsanın bir fikri hayali varsa hiç çabalamadan, denemeden olmaz diyip bırakmamalı diye düşünüyorum tecrübelerime dayanarak.” ifadelerini kullandı.

Editör: Editör Masası