TMMOB İnşaat Mühendisleri Temsilcisi Ferit Demiröz, mimar ve mühendis mezunu olmasına dair açıklama yaptı.
TMMOB İnşaat Mühendisleri Temsilcisi Ferit Demiröz, Her yerde okul açma çabası nedeniyle birçok üniversite mezununun işsiz kaldığını belirtti.
Demiröz, “Aşırı derecede mimar ve mühendis mezunu olması söz konusu. Bundan birkaç yıl önce İŞKUR'a bir inşaat mühendisi başvurusu yaptım. Otuzun üzerinde talep geldi. Başvuranların özgeçmişlerine baktım. İş yerimize mail atanlar oldu, telefonla dönüş yapan oldu. Mezun arkadaşlarımızın şöyle sitemleri oldu: Biz bir işe başvuru yaptığımız zaman 3-5 sene tecrübe istiyorlar. Biz yeni mezunuz nasıl tecrübe kazanacağız, alacağım maaş benim için önemli değil ben sadece çalışıp tecrübe kazanmak istiyorum diyenler oldu.
Ben 2006 yılında mezun olduğumda Mühendisler Odasına 69 bininci sırada kayıt oldum. Şu anda en son kayıt yaptıran kişi 15 bin küsurdu. Bu odaya kayıtlı olan, yurtdışına giden, işsiz kalan… Bunların hepsini saydığımız zaman müthiş bir işsiz ordusu var karşımızda. Her yerde okul açma çabası var. Böyle bir şeyin olmaması gerekiyor, böyle olduğundan dolayı ara tekniker sıkıntımız var. Dışarıdan bulmaya çalışıyoruz, sıvacı olsun tesisatçı olsun bu tür sorunlar hep birbirini mekanizma olarak takip ediyor.” dedi.
Dilek Yılmaz

“İcraata ve hizmete oy verelim” “İcraata ve hizmete oy verelim”

Editör: Haber Merkezi