“Evinin sultanları” voleybol turnuvası merkez ilçede 13 takımın katılımıyla 14 Martta başlayacak.
Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “evinin sultanları” Kadın voleybol turnuvası ilçe birincilikleri sona erdi.
Çocuklara ve gençlere yönelik sportif faaliyetler gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetişkinleri de spor alanlarına çekmek için organizasyonlar gerçekleştiriyor.
Ev hanımlarını ve spor yapmaya fırsat bulamayan kadınları harekete teşvik ederek sporu yaygınlaştırmak için voleybol turnuvası düzenledi. İlçelerde düzenlenen “Evinin sultanları” voleybol turnuvası tamamlandı, turnuvalar merkez ilçede de 13 takımın katılımıyla 14 Martta başlayacak.
Spor Hizmetleri Müdürü Latif Yılmaztürk, turnuvalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak,
“Ayın 14'ünde merkezden katılan 13 takımın olacağı bir puanlama usulü ile buradan birinci çıkan takım ile ilçede yapılan bir ligler ile elde edilen takımlar arasında haftanın akabinde devam eden voleybol il birinciliğini gerçekleştireceğiz. Ayın 14'ünde başlıyoruz ilk müsabakaları burada yapacağız ayın 10'unda da bununla ilgili kurallar ve teknik toplantılar, takımın sorumluları ile birlikte gençlik merkezinde bir toplantı yapacağız bu sene İnşallah ligi sonlandırmış olacağız.
Cumhurbaşkanımızın bir sloganı var sporu tabana yayıyoruz diye tabii biz burada okul sporları ile Anadolu yıldızlar ligi ile ve diğer yaptığımız organizasyonlar ile 18 yaşına kadar olan çocukları spora katmaya çalışıyoruz. Ama bunun yanında yine yetişkinlere yönelik evde sıkılan evden çıkamayan kadın kardeşlerimiz ablalarımız bu spor alanlarına çekebilmesi için onlarla ilgili de organizasyonlarımız oluyor. Bu sadece voleybol ile ilgili değil örneğin şimdi inşallah yüzme ile ilgili de yetişkinler için yüzme kursumuz başlıyor yani herkese Spor yaptırma hedefimiz var yaptırmaya de çalışıyoruz” dedi.
Özellikle Borçka’da vatandaşların voleybol turnuvalarına büyük rağbet gösterdiklerini açıklayan Latif Yılmaztürk, “Borçka da aşağı yukarı 5 yıldır kadınlara yönelik voleybol turnuvası yapılıyor. Orada değişik bir atmosfer var diğer ilçelerimizden farklı olarak stadyumdaki gibi bir tezahürat var spor salonumuz tamamı ile doluyor boş yer kalmıyor vatandaşlarımız oraya çok büyük rağbet gösteriyorlar çok seviliyor. Biz ilde düzenlemeden önce de orada 3-4 yıldır yapıldığı için gerçekten orada bir potansiyel mevcut eğer bir kulüp nezdinde olur ise liglere katılabilecek bir takım kurmak gibi bir planımız var.” şeklinde konuştu.
Hatice Diler

Müftü Önal'dan veda ziyareti Müftü Önal'dan veda ziyareti

Editör: Haber Merkezi