Yusufeli Orman İşletme Müdürlüğü Öğdem ve Kılıçkaya Orman İşletme Şeflikleri bölünerek, Demirkent ve Irmakyanı Orman İşletme Şefliği, Borçka Orman İşletme Müdürlüğü Karşıköy Orman İşletme Şefliği bölünerek, Karagöl Orman İşletme şefliği olmak üzere 3 yeni Şefliğimizin kuruluşu gerçekleşti.

Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada 7 Orman İşletme Müdürlüğü ve 45 Orman İşletme Şefliği ile ormancılık faaliyetlerini yürütmekteyken, yapılan barajların Yusufeli ve Borçka Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında oluşturduğu fiziksel değişiklikler, iş hacmi ve çeşitliliğin artması nedeniyle koruma ve ormancılık faaliyetlerinin daha etkili ve verimli hizmet verebilmesi için yeni Orman İşletme Şefliklerinin kurulmasına ihtiyaç duyul Orman Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Orman Bakanlığı oluru ile 3 Orman İşletme Şefliği kuruluşu yapıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

Artvin’de yapılan barajların Yusufeli ve Borçka Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında oluşturduğu fiziksel değişiklikler, iş hacmi ve çeşitliliğin artması nedeniyle koruma ve ormancılık faaliyetlerinin daha etkili ve verimli hizmet verebilmesi için yeni Orman İşletme Şefliklerinin kurulmasına ihtiyaç duyulmuştur. 

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Bu nedenle Orman Bölge Müdürlüğümüzce Genel müdürlüğümüze 3 yeni Orman İşletme Şefliği teklifinde bulunulmuş, Genel Müdürlüğümüzün uygun görüşü ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın onayına sunulmuş ve 10.03.2023 tarih ve E-65278313-601.01-6454170 sayılı oluru ile kabul edilmiştir.

Kurulan yeni şefliklerimizle birlikte vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet verilebilecek,  ormancılık faaliyetlerinde etkinlik ve verimlilik artırılacaktır. Birim Kuruluş Oluru ile Yusufeli Orman İşletme Müdürlüğü Öğdem ve Kılıçkaya Orman İşletme Şeflikleri bölünerek, Demirkent ve Irmakyanı Orman İşletme Şefliği, Borçka Orman İşletme Müdürlüğü Karşıköy Orman İşletme Şefliği bölünerek, Karagöl Orman İşletme şefliği olmak üzere 3 yeni Şefliğimizin kuruluşu gerçekleşmiştir.

Uygun Görüşleri için Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Orman Genel Müdürlüğümüze teşekkür ederiz. Ülkemiz ve Artvin’imiz ormancılığına hayırlı ve uğurlu olsun.

Editör: Haber Masası