Hopa’da Emlak danışmanlığı yapan Murat Akyüz, kamu personellerinin kiralık daire arayışında olduğunu belirtti. Konut sıkıntısında kaynakları ev bulunamadığı ve yüksek kira fiyatlarına karşı tepki gösterdiklerini aktardı.

Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Akyüz, kamu personellerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için toplu konut yapılması gerektiğini söyledi. İmar sorunu ve kira artışları nedeni ile Hopa’nın konutu ve nüfusunun eşit oranda olmadığını vurgulayarak devletin uyguladığı yüzde 25 artışı uygulamasının çözüm olmadığını şu sözlerle dile getirdi “Bundan kaynaklı da en büyük çözüm toplu konut. Devletin aldığı yüzde 25 artış olsun bölge bölge kira sabitlemeleri bunların hiçbir çözüm olmadı ve olacağını da sanmıyorum. Devletin vermiş olduğu yüzde 25 oran ev sahiplerini tatmin etmiyor. Bunun sebebi bundan bir yıl önce sobalı dairenin fiyatı en fazla 500-1000 lira arasında idi. Bir mal sahibi 1000 lira verdiği eve yüzde 25 zam yapsa bu yılın enflasyonu ile aradaki uçurumu kapatamıyor. Dolayısı ile ev sahibini bu oranlar tatmin etmiyor. Ev sahipleri de kiracılara baskı kurmaya başlıyor öyle olunca da ev sahibi başka ev bakma durumunda kalıyor.”

Hopa’da bölge bölge kira fiyatlarının farklılık gösterdiğini belirterek Sundura Mahallesi’nde sobalı dairenin iki bin liradan başladığını belirtti. Kira fiyatları ve satılık konutlar hakkında bilgi veren Akyüz” Orta Hopa’da sobalı daireler 3 bin liradan başlıyor kaloriferli daireler ise 5 bin liradan başlıyor. Satılık konutların fiyatları müteahhitlerden almak isteyenler bir yıl iki yıl sonrasına yazdıranlar üç milyondan başlıyor oda 2+1 100 metrekareyi geçmeyecek daireler. Şuanda Hopa’da 3+1 sıfır daire en az 3 milyon beş yüz liradan başlıyor” diye konuştu.

Emlak danışmanı Murat Akyüz son olarak “ Emlakçılar olarak bu durumdan rahatsızız. Önemli olan halkımızın rahat etmesi. Bizim bir serzenişimiz yok ama müşterilerimiz mağdur bu yüzden bir şeyler yapılması gerekiyor” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası