Hopa’ya gelen yerli ve yabancı vatandaşların uğramadan gitmediği Murtezz Kebap& Pide Sarayı’nın başarısı ve ilgisi dikkat çekiyor. Müşterilerinin gönlünde iz bırakan işletme sahibi Murteza Metin Başar, işini özverili ve severek yaptığını söyledi.

26 senedir Hopa’da esnaflık yapan Başar, Murtezz& Kebap Pide Sarayı’nın isminin hikayesi hakkında bilgi verdi. Tanıdıkları ve arkadaşlarının kendisine Murtez diye hitap ettiklerini söyleyerek son iki z harfinin ise lezzet anlamına geldiğini belirtti. 

Murteza Metin Başar, kaliteli ve kalıcı esnaflık yaptığının farkında olduğunu belirterek piyasaya kendisini kabul ettirdiğini söyledi. Esnaf ve müşteriler ile iletişim halinde olan Başar, amacının para kazanmak olmadığını insanların memnun olmasının yeterli olduğunu dile getirdi.

 İşletmede kullanılan ürünlerin kaliteli olduğunu ve yapılan yemeklerden müşteri memnuniyetini olumlu bir şekilde yakaladıklarını ifade eden Başar “Müşteriye olan ilgi ve alakam çok buda içimden gelerek yapıyorum. Kullandığım bütün malzemeler dört dörtlük asla kalitesiz bir malzeme kullanmam. Ustalarım da kebabın hakkından geliyor, kebabın meşhur olduğu memleketten gelen müşterilerimiz oluyor, burada kebap yiyince kendi memleketlerindeki kebabı arattırmıyor gibisinden memnuniyeti alabiliyoruz. Bir işi isteyerek yaptıktan sonra, yemeklerim nasıl kaliteliyse benim buraya gelen müşterilerim de çok kaliteli. A’dan Z’ye Türkiye’nin hangi tarafından olursa olsun hayatta ayırt etmem. İnsanları seçmeden ilgi alakamı gösteririm. Bu şekilde de belli bir başarıyı yakaladık. Hiçbir zaman işimden bıkmam her geçen gün işimi daha fazla severek yaparım” dedi.

Artvin bölgesinde bulunan Borçka Karagöl, Şavşat Karagöl, Sarp Sınır Kapısı’nın Murtezz& Kebap Pide Sarayına yakın olması ile gelen turistlerin Murtezz Kebabı’na uğramadan gitmediklerini aktaran Başar “ Dışardan gelen kafile ile her gün 10-12’ye yakın turum oluyor. Bizim Karadeniz’e her geçen senelerde turizm artıyor ve daha da artacak. Turizm bölgelerinin bizim yakınımızda oluşu ile bize büyük bir katkısı var. Dışardan gelen insanların yüzde sekseni Murtezz Kebaba uğramadan geçmezler” diye konuştu.

Murtezz& Kebap Pide Sarayı’nın personellerinin özverili bir şekilde çalıştıklarını belirterek gelen müşterilerin servislerini on dakika içerisinde bekletmeden servis ettiklerini kaydetti. Çeşitli menüleri ile dikkat çeken Murtezz& Kebap Pide Sarayı’nda menüler hakkında bilgi veren Başar “Dört çeşit çorbamız var; Ezogelin, Mercimek, Kelle ve Tavuk Suyu çorbamız var. Yemek konusunda on iki çeşit sulu yemeğimiz var. Karadeniz pidelerinde ne aklınıza gelirse; kavurmalı, kıymalı, kaşarlı, peynirli, sucuklu, kuşbaşılı ve bunların sadesi, karışığı, spesiyal gibi yaklaşık otuz iki çeşitli pidemiz var. Kebap olarak Urfa, Adana, tavuk şiş, pirzola, tavuk kanat, kuzu şiş, tavuk pirzola, beyti, yoğurtlu Adana, alinazik, padişah kebabı gibi bin bir çeşitli kebaplarımız mevcut”

İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı

Murteza Metin Başar, işletme olarak eleştiriye açık olduklarını belirterek müşteri memnuniyetine önem verdiklerini söyledi. İşine doyamadığını söyleyen Başar, son olarak şu sözleri dile getirdi “ Biz her zaman eleştiriye açığız. Günde beş yüz kişiye baktığımızda beş yüz kişide aynı düşüncede olacak insanlar değil. Bunların içerisinde bir iki tane farklı insanlar çıkabiliyor. Bunu da her zaman kasada ücret alırken “eksiğimiz, yanlışımız oldu mu” diye sorarım. Her gelen müşteriye dile getiririm. Hijyen seven bir insanım, titizlik önemli. İşimi özverili yaparım doyamıyorum işime her gün işime özlem daha fazlası ile artıyor.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası