Artvin’in en köklü ve başarılı futbol takımı olan Artvin Hopaspor’a bürokrasiden neden yeterli destek gelmiyor?

Yaklaşık 25 bin nüfusa sahip Hopa’ya spor kompleksi kurmak gerçekten de bu kadar zor mu? Yeri geldiğinde biz Artvin için her şeyi yaparız diyen siyasetçilerimiz neden sadece seçim vaadi olarak kullanıyor bu problemi? Verilen sözler ne zaman tutulacak?

Türkiye Futbol Federasyonu 3. Lig 3. Gurupta mücadelesini sürdüren şehrimizin tek profesyonel takımı olan Artvin Hopaspor’un tesis isteğini bu hafta kaleme almak istedim. Birçoğunuz biliyorsunuzdur bu günlerde Artvin Hopaspor siyasilerin dilinden de düşmüyor. Sporun siyaset üstü olduğunu düşünüyorum. Hopaspor’a da siyaseti karıştırmayacağım ama son zamanlarda yaşananlara da sessiz kalmak istemiyorum. Bu şehrin temel sorunları sadece seçim zamanında dillere pelesenk oluyor. Maalesef Artvin Hopaspor’un ve taraftarın yegane isteği olan adına yaraşır bir tesisleşme ve modern bir stat  siyasilerin diline dolandı. Seçim süreci normaldir…

 Siyasileri bir kenara bırakarak meramımı şu sözlerle ifade etmek istiyorum:

Türkiye çapında adından söz ettiren Play-offlarda son dakikalarda yaşadığı şanssızlık nedeniyle üçüncü ligde kalan Artvin Hopaspor için tam modern bir stat şart. Zemin sunu çim. Sporcu sağlığını tehdit ediyor. Futbol kalitesini düşürüyor. Tribünler yetersiz. Soyunma odaları rezalet. Futbolla alakası olmayan bir çok il ve ilçede standartlara uygun statlar varken, futbolla yatıp futbolla kalkan, deplasmana bile 10 bine yakın taraftarla giden bu takıma bu çile reva mı? Bu takım bu şehir bunu hak etmiyor. Düşünün futbol maçı olduğu gün ilçenin caddeleri boşalıyor. Herkes maça koşuyor. Taraftar gurubu Türkiye çapında tanınan bir taraftar gurubu. Bir çok süper lig takımını kıskandırıyor. Mevcut kulüp başkanı Lütfü Kolçak göreve geldiğinde söylediği ilk söz biz bu takıma bu şehrin insanına tam kapasiteli tesis kazandıracağız oldu. Alt liglerin takımlarının maddi gücü malumunuz bunu tek başına yapmaya yetmez. Burada şehrin bürokratından iş insanlarına, kanaat önderlerine kadar herkese büyük görev düşüyor.

Üst lige çıkma hedefini sürdüren takımın oyuncuları saha standartlarından dolayı sakatlanmalar yaşadı. Oyuncular bu zeminde evinde maç kazanması gerçekten büyük başarı. Her birini tebrik ediyorum.

Futbol şehri olan Hopa modern bir stadı hak ediyor. Yıllarca siyasiler bir çok söz verdi. Artık sözler yerine gelsin. Bu seçimlerde buna vesile olsun.