Artvin de yıllardır esnaflık yapan Nuri Keskin, ülkede yaşanan ekonomik sorunları ve uygulanan yönetim modelini değerlendirdi. “Ne zaman milli ekonomi modeline geçilir, Türkiye o zaman düzelir1 diyen keskin, açıklamalarda bulundu.
“İktidarlar değişiyor yumruk yine aynı yumruk” diyen Nuri Keskin yönetim modelini eleştirerek, “Bugün uygulanan model Demirel ve Ecevit döneminde Türkiye’de uygulanan Amerika'nın vahşi kapitalizm dedikleri emperyalizm dedikleri sömürgeci sistemi devamıdır, uygulayan Ahmet olmuş, Mehmet olmuş hiç fark etmiyor. İktidarlar değişiyor yumruk yine aynı yumruk. Bana vuran el değişiyor. Dolayısıyla şimdiki gidecek de Kemal Derviş mi gelecek o da aynısını uygulayacak oda batıracak. Profesör Haydar Baş hocamızın söylediği bir cümle var ‘Gökten Cebrail Aleyhi selam gelse bu modeli uygularsa o da batırır.’ Cebrail batırır mı, Cebrail Allah'ın dediğini yapar. Bu sistemden vazgeçeceksin ‘Nas var diyor. Nas ne demek 20 yıl sonra bugün mü öğrendin, yeni mi indi bu ayetler. 1500 seneden beri var olan Peygamber efendimizin haramdır dediği yasalarla Türkiye'yi idare ediyorsunuz, Nas var diyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Kurtuluşun milli ekonomi modelinden geçtiğini vurgulayan Keskin, “Yanlış anlamayın muhalefet de gelse bir şey değişmeyecek. Dün bakandın sen ya da diğer eski başbakanımız sizin yaptıklarınızın da sonucudur bu. O koltuktan ayrılan hemen muhalefete geçiyor. Tekrar geleceksin de iyi mi yapacaksın? 17 yıldır da sen yapıyordun. Dolayısı ile hiçbirinin, en solundan en sağına kadar hiçbirinin ekonomik bilgisi yoktur. Hepsinin uygulayacağı Kemal Derviş yasalarıdır, kapitalizm yasalarıdır. Bugün Rusya ondan vazgeçmiş, Amerika ondan vazgeçmiş, Haydar hocanın yazdığı modeli uyguluyor ama maalesef bunlar görmezden geliyor. Ne zaman milli ekonomi modeline geçilir, sonrasında Türkiye nasıl düzelir göreceksiniz. Aksi takdirde düzelmez, kıyamete kadar da böyle gider.
Dünyanın 70 küsur ülkesinde milli ekonomi modelleri uygulanıyor ama Türkiye sırtını dönmüş durumda. Herkes mazot 12 lira, 14 lira oldu diyor, pahalılık var esnafı destekleyeceğim diyor. Bu işin fırsat yoksulu biz miyiz? Bir gün önce diyorlar gaz fiyatları düşecek sabahtan kalkıyoruz ki gaz fiyatları artmış. Ben tüpçülük yapıyordum, bu yüzden bıraktım. Şu anda et 80 TL pahalımı, değil. Etin 200 TL olması lazım bu kurlar karşısında. Ot olmuş 3 buçuk lira, yem olmuş 5 lira. Dolayısıyla Türkiye'de bugün hiç kimsenin bir tezi yoktur. Sadece Bağımsız Türkiye Partisi'nin milli ekonomi modeli var, bu tescillidir. Gelsinler bizim modelimizi uygulasınlar. Türkiye'yi düzlüğe çıkarsınlar” dedi.
Aycan Koç

Damar yolunda kaza riski! Damar yolunda kaza riski!

Editör: Haber Merkezi