Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.” Emekli Emsal Gül” Üniversitede Torunum Okuyor Ve Çocuk Aç Geziyor Be, Daha Ne Diyeyim.”


Fatura zamlarına karşı protestolar yaygınlaşıyor. Tüm Emekli Sen Ardanuç Şubesi Yeni yılla birlikte başlayan ve halen devam eden zamları protesto etmek amacıyla imza kampanyası başlattı.
Bildiri dağıtarak zamların geri alınması için imza toplayan Emekli Sen Şubesi, “Geçinemiyoruz. Zamlar Geri Çekilsin”diyerek çağrıda bulundu.
Tüm emekliler Sendikası Ardanuç Şube Başkanı Azmi Yavuz, Türkiye İstatistik Kurumunun gerçek olmayan verilerinin esas alınarak emeklilere yüzde 25’lik bir maaş zammının reva görüldüğünü belirterek “Bu sefalet ücreti, tek başına kira ve faturalarımızı bile karşılamaktan uzaktır.” dedi.
‘Isınamıyoruz’
Çünkü; sadece elektrik ve doğalgaza kademeli olarak yüzde yüz elli zam geldi.
‘Barınamıyoruz’
Kira ve konut fiyatlarının astronomik derecede artmış olması, hayatı yaşanılır olmaktan çıkarmış durumdadır.
‘Beslenemiyoruz’
Ekmek başta olmak üzere temel gıda ürünlerinde yüzde yüz elli üzerinde yapılan zamlar, emeklileri açlık sınırına getirmiş durumda. Ulaşımda yaşananlar bunlardan farklı değildir. Akaryakıta gelen en küçük zam, tüm harcama kalemlerine zam gelmesi demektir.
‘Geçinemiyoruz’
Bir avuç patronun ve beşli çetenin servetine servet eklerken biz emekliler yoksullukla boğuşuyoruz. Yoksulluk kaderimiz değildir. Söyleyecek sözümüz, değiştirecek güzümüz var” şeklinde konuştu.
Dilek Yılmaz

Editör: Haber Merkezi