İstiklal Marşı’nın, yıkılmak istenen bir medeniyetin, yok edilmek istenen bir milletin direniş ve diriliş mücadelesinin özeti olduğunu ifade eden Kaymakam Coşkun kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Türk Milleti’nin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Milli Marş’ olarak kabul edilmesinin 102.yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı, milletimizin bağımsızlık mücadelesini destansı bir dille anlatan İstiklal Marşı, yıkılmak istenen bir medeniyetin, yok edilmek istenen bir milletin direniş ve diriliş mücadelesinin bir özetidir. Birlik ve beraberliğimizi perçinleyen ve ölümsüz bir eser olan İstiklal Marşı’nın arkasında, bir medeniyet ve milletin varoluş mücadelesi vardır. Her mısrasıyla milletimizin hislerine tercüman olan, bizi millet yapan ortak değerlere dikkat çeken İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu bizlere hatırlatan ve üzerinde bu necip milletin tüm fertlerinin mutabık kaldığı eşsiz bir eserdir.

Tarih belli oldu Tarih belli oldu

 Bu düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın  12 Mart 1921’de milli marş olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümü vesilesi ile bizlere bu güzel vatanı emanet eden Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz silah arkadaşlarını, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Editör: Haber Masası