İstiklal Marşı’nın halen dünyanın farklı milletlerine bağımsızlık yolunda bir rehber olduğuna dikkat çeken Vali Yılmaz Doruk mesajında şu ifadelere yer verdi: “Aziz milletimizin bağımsızlık beyannamesi olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünde; bu eşsiz eseri bizlere armağan eden Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle yad ediyorum.

Karamsarlığa karşı dirayetin, teslimiyete karşı hürriyetin sembolü olan Akif, milli şuurumuzu besleyen kıymetli eserleri, edip şahsiyeti ve örnek ahlakı ile gönlümüzde müstesna bir yere sahiptir.

En derin düşünceleri en veciz ifadelerle buluşturan milli şairimizin kaleme aldığı İstiklal Marşı, bugün halen dünyanın farklı milletlerine bağımsızlık yolunda bir rehber olmaktadır.

Aynı zamanda milli mutabakat metnimiz de olan bu nadide eserden aldığımız güçle geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sini hep birlikte inşa edeceğimize yürekten inanıyorum.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümünü içtenlikle kutluyor, büyük dava adamı ve gerçek bir münevver olan Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmetle yâd ediyorum.”

Editör: Haber Masası