Artvin’de Varlık Köyü Kültürel Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkındırma Derneği tarafından düzenlenen Beşpare Kültür ve Sanat Festivali vatandaşların katılımıyla ikinci gününde devam etti.

izmir takı ey02 (4)

Festivalde üreticileri desteklemek adına stantlar açıldı. Kadın kooperatiflerinin ürettiği ürünlerin yanı sıra üye olmayan kadınların da el emeği ürünlerinin satıldığı stantlarda Hülya Özdemir, bir kısmını kendi yaptığı ürünlerini satışa çıkardı.

izmir takı ey02 (3)

Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular Vatandaşlarla birlikte iftar sofrasında buluştular

Standında bulunan ürünlerden bahseden Özdemir, “Festival benim için çok yeni. Buraya Türkiye’nin bir ucundan İzmir’den geldim. Eşim Vezirköylü. İzmir’de dükkanım vardı orayı kapattım elimde kalan ürünleri burada değerlendirmek istedim. Ayrıca el emeği ürünlerim de var. Çanta, büstiyer, anahtarlık gibi ürünler üretiyorum.” dedi.

izmir takı ey02 (1)

Yayla havasının kendisine iyi geldiğini aktaran Özdemir, “Bende kalp ve tansiyon rahatsızlığı var. Burada kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Şuanda İzmir çok sıcak. Yangınlar da oldu bundan dolayı da serinlemiyor. Burası benim için nefes alacak bir yer oldu. Festivale çok emekler sarf ediliyor. Geleceği olan bir festival, ilerleyen zamanlarda daha iyi olacağını düşünüyorum.” diye konuştu. 

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN