Kafes balıkçılığı Projesi’ne ilişkin toplantı Arhavi Hacılar Mahallesi ve Hopa Çamlı köy sakinleri ile yöre balıkçılarının yoğun tepkisi ile hayata geçirilmedi.
Arhavi’deki yöre halkı ve balıkçılar kesinlikle kafes balıkçılığını istemediklerini beyan ederek bilgilendirme toplantısını terk ettiler
Arhavi ilçesi, Hacılar mahallesi açıklarında Defne Su Ürünleri İnş. San. Ve Ticaret A.Ş ile Özpekler İnşaat Taahhüt Dayanıklı Tüketim Malları Su Ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılmak istenen Ağ Kafeslerde Su yetiştiriciliği ile ilgili bilgilendirme toplantısı Hacılar Mahallesi, Halı saha yanındaki tesislerde Şirket yetkilileri ile resmi kurum yetkilileri tarafından yapılmak istendi.
Toplantı başlamadan önce söz alan Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Mayıs ayında Belediye meclisinde oy birliği ile Arhavi sahillerinde kafes balıkçılığını istemedikleri doğrultusunda karar aldıklarını ifade ederek meclis karar örneğini kurum yöneticilerine iletti.
Ardından söz alan Avcılar ve Balıkçılar Derneği başkanı Seyfi Yazıcıoğlu kafes balıkçılığının denizlerde ve çevrede verdiği zararları açıklayarak, bu işi yapanların doğru dürüst denetlenmediğini ifade etti. Kafes balıkçılığından bire bir etkilenen Hopa Çamlı köy muhtarı ve Arhavi Hacılar Mahallesi muhtarı kafes balıkçılığını istemediklerini ifade ettiler. Akabinde toplantı başlamadan önce salonda bulunan yöre halkı ve balıkçılar kesinlikle kafes balıkçılığını istemediklerini beyan ederek toplantıyı terk ettiler ve toplantıya katılım göstermediler.
Bu durum üzerine İlgili kurum temsilcileri ile muhtarlar kafes balıkçılığının istenmediği doğrultusunda tutanak tutarak imza altına aldılar.
Söz konusu kafes balıkçılığı ile ilgili olarak; Defne Su Ürünleri İnş. San. ve Ticaret AŞ’nin 201050 m2’lik alanda 50 metre çaplı kafesler ile Özpekler İnşaat Taahhüt Dayanıklı Tüketim Malları Su Ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti’nin 196048 m2’lik alanda 30m çaplı kafesler öngörülmekteydi. Bu hesaplamalara göre her iki şirketin Arhavi açıklarında toplam 397098 m2’lik alanda devasa büyüklükte bir kafes balıkçılığı yapma hedeflenmekteydi.
Semahat Başar

İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu İbrahim Eksilmez’in Konuğu Oldu

Editör: Haber Merkezi