Akciğer kanserinde erken teşhisin önemi! Akciğer kanserinde erken teşhisin önemi!

Gelişim çağındaki çocukların kahvaltı yaptırmadan okula gönderilmemesi gerektiğini belirterek, yemek konusunda seçici olan çocuklara besinleri çeşitli alternatiflerle değiştirerek yedirilmesi gerektiğini söyleyen Özçelik, obezlik veya aşırı zayıflıkta önemli olanın vücuttan yağ kaybı olduğunu ifade etti.

“Obez veya zayıf çocuklarda ortak yön kas kütlesi. Birinin yağ kütlesi azken diğerinin yağ kütlesi fazla. Bizim amacımız yağdan kilo kaybına sağlayarak kas kütlesini korumak. Çocukların büyüme gelişimini etkilememek içim yağdan kilo verdirirken kas kütlesini azaltmamamız gerekiyor.

Çocuklar yemek konusunda çok seçici olabiliyor. Çocuklarımıza alternatifler sunmanızı öneriyorum bu noktada. Öreneğin haşlanmış yumurtayı sevmeyen bir çocuğa bu diretilmemeli. Yumurta değil de krep şeklinde de tükettirebiliriz bu ürünü çocuğumuza. 

Sabahları mutlaka kahvaltı yapması gerekiyor. Maalesef okullarda o kadar sağlıksız şeyler var ki çocuklarımız bunlara maruz bırakmak istemeyiz. Sabah kahvaltısını yapan çocuk her zaman daha dinç ve derslerine odaklı olur.” dedi.

Beslenme sürecinin önemli olduğunu ve gün içerisinde ne kadar karbonhidrat, protein ve yağ alınması hakkında vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Özçelik, sağlıklı beslenmenin ilerideki oluşabilecek hastalıklardan koruyabileceğine konusunda vurgu yaptı.

“Bir bardak suyu bir anda içmektense yudum yudum belirli aralıklarla içilmesini tavsiye ediyorum. Vücudumuz için yararlı olan yudum yudum içmektir. Bu sayede sık sık tuvalete gitmezsiniz. Sabah kalktığınız gibi ve sonrasında her saat başı su içilmeli. Suyu yemek sırasında kesinlikle tüketmemeliyiz. Bu durum reflü, gastrit ve mide şişkinliğine sebebiyet verir. Yemek sırasında su içmek mide asidini düşürür ve buda hazımsızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklara sebebiyet verir.'' 

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası