"Şair ceketli çocuk" olarak tanınan sanatçı Kazım Koyuncu, vefatının 18. yılında Hopa’daki kabri başında anıldı.

kazım koyuncu anma (3)

Karadeniz müziğini geniş kitlelere tanıtan Koyuncu için Yeşilköy köyündeki kabri başında tören düzenlendi.

Törene 33 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybeden sanatçının ailesi, yakınları, sevenleri, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı katıldı.

Törende konuşan Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi Kazım Koyuncu’nun, Hopa’dan çıkmış, ulusalar arası platformlarda kabul görmüş sanatçı olduğunu kaydetti.

Koyuncu’nun şarkılarının günümüzde de seslendirildiğini söyleyen Ekmekçi, “Kazım Koyuncu kendisinden sonra bölgemizde birçok sanatçının çıkmasına öncülük etmiştir. Sanatının yanında bu anlamda da bölgemize değer katmıştır. Kendisini saygıyla anıyorum.  Şair ceketli çocuğu unutmadık, unutmayacağız.” dedi.

kazım koyuncu anma (2)

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı da Kazım Koyuncu’nun dünyaya çok şey bıraktığını dile getirerek, “Bu coğrafyada bedenleri toprakla buluşmuş binlerce ölü yardır ama Kazım Koyuncu şarkılarıyla binlerce yıl yaşayacak. Türkülerini biz söylemeye devam ediyoruz. Sizlerde söylemeye devam edeceksiniz” diye konuştu.

“Mücadeleyi Dayanışmayı Büyütmek İçin 1 Mayıs’a” “Mücadeleyi Dayanışmayı Büyütmek İçin 1 Mayıs’a”

Törende Koyuncu’nun dostları söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Koyuncu ailesi adına konuşan Hasan Bilgin, katılımcılara teşekkür etti.

Anma törenleri için Ankara’dan gelen Ezgi Serdaroğlu aslen Rizeli olduğunu, Kazım Koyucu ile Lise yıllarında tanıştığını dile getirerek, “Dilimizi kültürümüzü tanıdık. Her sözü her şarkısı bir şeyler anlatıyor.  Memleketini seven bir insandı. Çok duyguluyum. Onun sayesinde tanıştığım insanlar var çevremde. Eşimle de onun sayesinde tanışmıştı. Çocuklarımı onu şarkılarıyla büyüttüm. Onun şarkılarından isimler koydum.” ifadelerini kullandı.

kazım koyuncu anma (4)

 Konuşmaların ardından Borçka ve Fındıklı Belediyesi kadın korolarından oluşan gurup, geleneksel Karadeniz müziği ile Rock'n'Roll müziği sentezleyerek kendi tarzını yaratan Laz müzisyen için mezarı başında bazı şarkılarını seslendirdi.

Tören vatandaşların kabir ziyaretinin ardından sona erdi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası