Hopa Şahin tepesinde bulunan yerleşim yerini çarşı merkezine bağlayan asansör, ilçeye turist olarak gelen vatandaşları şaşkına çeviriyor.

Karadeniz’in zorlu coğrafyasında yaşayan vatandaşlar, bölgenin şartlarına uygun olarak düzenlemeler yapıyor.

asansör (1)

Engebeli yolları nedeniyle bir yerden bir yere gitmenin güç olduğu Artvin’de doğaya saygı duyularak yaşamlarını sürdüren insanlar, mucit olmaları ile tanınıyor.

Hopa’da iki mahalle arasındaki uzaklığı asansör yardımıyla kısaltan, belediye 2018 yılında vatandaşların hayatını kolaylaştırdı.

_DSC0053

Kaymakamlık ve Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla yaptırılan 50 metre yüksekliğindeki asansör, deniz manzarası eşliğinde vatandaşlara hizmet sunuyor.

Hopa Gönüllüleri İle Bir Araya Geldi Hopa Gönüllüleri İle Bir Araya Geldi

10 katlı bir apartman yüksekliğindeki 5-6 kişi alan asansör sayesinde vatandaşlar ne uzun yol gitmek zorunda kalıyor, ne de mahalleye ulaşımı sağlayan merdivenleri çıkmak zorunda kalıyor.

asansör (2)

Hemen hemen her gün bu asansörü kullanarak çarşıya giden Nurgül Akgümüş, asansörün yolu kısaltmasından dolayı memnun olduğunu söyledi.

Türkiye’de bu asansörün benzerini görmediğini aktaran Fatma Üztek, “Asansörü ilk gördüğüm zaman çok ilginç buldum. Artvin’in coğrafyası oldukça zor. Bu asansör her yerde olsa hayat çok kolay olur. Gençler için bir yerden bir yere gitmek bu kadar zorken yaşlıları düşünemiyorum.” dedi.

Asansörün vatandaşların hayatına kolaylık sağladığını ifade eden Ayşe Balmumcu ise emeği geçenlere teşekkür etti.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası