11 Ekim 2021‘de Hopa Ticaret Odasının destekleri ile kurulan Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi dokuz üyesi ile aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Coğrafi tescil alan Laz Böreği ve Hamsili Ekmek ürettiklerini söyleyen Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi Başkanı Neziha Topaloğlu, kooperatifin kuruluş süreci hakkında bilgi vererek “ Hopa Ticaret Odası kurs düzenledi “Laz Böreği Muhallebicilik” üzerine bizde bu eğitimlere katıldık. Kooperatif kurma sürecinde ticaret odasının yönlendirmeleri ile başarabildik. Fikir babası Hopa Ticaret Odası” dedi.

Hopa Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinde, coğrafi tescilli ürünler, su böreği, baklava, helva çeşitlerinde ürünlerin ortaya çıktığı aktarıldı.

İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı

Kooperatif Başkanı Topaloğlu, imalathanede satış yaptıklarını belirterek satış noktasına ve vakumla makinesine ihtiyaç olunduğunu vurguladı. Vakumlama makinesi ile paket yaparak marketlerde satış yapmak istediklerini aktaran Topaloğlu “Yakın zamanda Faruk Çelik ile görüşmemiz oldu, valimiz ve Hopa Ticaret Odası ile bir görüşmemiz oldu bir vakumlama makinesine ihtiyacımız var. Marketlere paketleme yapmak ve marketlerde satış yapmak istiyoruz bunun da yolu buradan geçiyor. Bu vakumlama makinesini temin edersek biraz daha pazarımızı büyüteceğiz, o zaman daha çok kişi ile çalışma imkanı olacak. O yüzden bir satış noktası ve vakumla makinesi işini çözersek daha sağlam adımlarla ilerleriz” ifadelerine yer verdi.

kooperatif a10 (1)

Neziha Topaloğlu, son olarak kooperatif kurmak isteyen kadın girişimcilere tavsiyelerde bulunarak kooperatifçiliği öğrenmeleri gerektiğini söyledi. Kooperatifçiliğin gönüllük istediğini belirterek “Kadın girişimcileri kooperatif açısından değerlendirirsek biraz kooperatifçiliği öğrenmelerini tavsiye ederim. Çünkü biz biraz bilinçsiz kooperatifçiliğin ne demek olduğunu bilmeden başladık. O yüzden tavsiyem kooperatif kurmayı düşünen kadınlarımız varsa kooperatifin ne demek olduğunu bilerek yapsınlar. Eğitimleri var bunların bunlara katılarak kurmalarını tavsiye ederim. Yapılamayacak bir şey yok, kadınlar isterse her şeyi yapar. İyi bir fikirle güzel bir düşünce ile bu işe başlayabilirler. Biz elimizden geldiğince başarmaya çalışıyoruz. Kooperatifçilik gönüllülük esas olan bir işletme çok kar güdümlü bir işletme değil. Maddi beklentilerini çok karşılıyor mu, karşılamıyor ama bu biraz pazar ile alakalı” diye konuştu.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası