Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Borçka Muhtarlar Derneği Başkanı ve Güneşli Köyü Muhtarı Aslan Arslan, köyün ilçeye uzaklığının 30 kilometre olduğunu belirterek yolların ana merkeze kadar asfalt ve beton olduğunu söyledi.

Güneşli köyünde su sorununun olmadığına dikkat çekerek ana sorun olan elektrik hakkında şu sözleri dile getirdi” Mahalle yollarımız stabilize olmasına rağmen iyi durumdadır. Köyümüzün içme su sorunu yoktur devletimiz 2010 yılında köydeş tarafından yaptırmıştır. Köyümüzün ana sorunlarından olan elektrik sorunlarının yüzde yetmişi çözülmüştür geriye kalan kısımlarında 2023 yılında ihalesi yapılmış olup birkaç güne yapımına başlanacaktır. Bu konuda köylülerimizin biraz sabırlı ve yardımcı olmalarını rica ederiz” ifadelerine yer verdi.

Güneşli Köyünde çay, fındık üretiminin yapıldığını belirterek kestane balına rağbet gösterildiğini aktardı. Aslan Arslan, köylerin kıymetini bilip ihmal edilmemesi gerektiğine değinerek” Köyümüzde yaşayan halkımız genellikle kış aylarında Borçka’ya veya başka şehirlere gitmektedir. Köylülerimizden ricam yaz aylarında köye gelip çayını, fındığını, balını, bağını, bahçesini kendilerinin yapmasını hem tatil amaçlı hem de ekonomiye katkı sağlarsınız. Köyümüzün değerini iyi bilelim ihmal etmeyelim. Dışardan gelen misafirlerimiz köyümüzün cennet olduğunu ve kıymetini bilmemiz gerektiğini söylediler. Bu güzelliklere ulaşmamız için devletimizin sunduğu tüm hizmetlerden ve imkanlardan dolayı şahsım ve köyüm adına devlet büyüklerine teşekkür ederim” dedi. 

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası