Bulanık köyünde yaklaşık 10 yıldır bir evin balkonuna kurulan baz istasyonu köylülerin geçimini sağladığı arıların ölümüne neden oluyor.

Köy halkı baz istasyonunun biran önce buradan kaldırılarak köy dışında bir yere kurulmasını talep ediyor.

400’ün üzerinde hanesi olan Bulanık köyü sakinleri imza toplayarak baz istasyonunun köy dışına alınmasını istedi.

BAZ İSTASYONU (3)

Konu ile ilgili açıklama yapan Bulanık Köyü Muhtarı İrfan Deriner, Baz istasyonun köy dışına alınmasını istediklerini belirterek, “Tüm köy halkı olarak baz istasyonunu köyün içerisinde olmasını istemiyoruz. 10 yılı aşkın süredir. Bu baz istasyonu köyümüzün tam merkezinde. Bizim köyde hemen hemen herkesin arısı var. Bu istasyonun sinyaline takılan arılarımız düşerek ölüyor. Ciddi kovan kaybımız var.” dedi.

BAZ İSTASYONU (4)

İnsan sağlığına da zararı olabileceğine değinen Deriner, “Bizler bunun yaydığı radyasyonuna direkt maruz kalıyoruz. Radyasyonun insan sağlığına zararı aşikar. Evet baz istasyonu faydalı köyümüzde elektrik telefon sorunsuz çekiyor lakin bu köy yakınında bir yere kurulsun.” diye konuştu.

BAZ İSTASYONU

Evinin balkonuna baz istasyonu koyduran vatandaşın köye sadece yazın geldiğini iki üç ay kalıp gittiğini söyleyen Deriner, “Bu vatandaşın akrabalarının da birçok kovan arısı öldü. Onlar da şikayetçi. Vatandaş buradan kira ücreti alıyor. Bizim arılarımız ölüyor. Yetkililerin acilen bu duruma el atması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Büyük Ardanuç Mitingine yoğun katılım Büyük Ardanuç Mitingine yoğun katılım

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası