Kahramanmaraş ve Hatay depremleri nedeniyle geçmiş yıllara göre sade bir kutlamanın yapıldığı tören, Vali Yılmaz Doruk, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Veli Altınay ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan’ın kutlama mesajı okundu.

Vali Yılmaz Doruk törende yaptığı konuşmada Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türk milletinin asırlardır hür yaşama idealinden asla taviz vermeyerek istiklal ve istikbali uğrunda nice şanlı zaferlere imza attığını kaydeden Doruk, “Bundan 102 yıl önce “Ya istiklal ya ölüm” diyen kahraman Artvinliler, eşsiz bir mücadele ile bu güzel şehri hürriyetine kavuşturmuştur. Böylesine kutlu bir mücadeleyle tekrardan vatan topraklarına dâhil edilen Artvin’imizi ve kadim medeniyetimizin mirası üzerine kurulan Cumhuriyetimizi müreffeh yarınlara kavuşturmak için durmadan çalışacağız” dedi.

 Belediye Başkanı Demirhan Elçin de Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde hayatını kaybeden hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında, Artvin’in kurtuluş coşkusunun asrın felaketi nedeniyle buruk yaşandığını belirtti.

Artvin’in cesur, adil, yürekli, hoşgörülü, kültürlü cumhuriyet ve demokrasiye bağlı Atatürk sevdalısı insanların yaşadığı bir memleket olduğunu kaydeden Elçin, Artvin’in kurtuluş bayramının 102’inci yılını kutladı.

Törene, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Emre Büyükyurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, İl Emniyet Müdürü Sinan Ergen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yıldırım Saygılı ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

"Refah payı verilmesi zorunlu" "Refah payı verilmesi zorunlu"

Tören, sembolik olarak Vali Doruk’a Türk Bayrağı Garnizon Komutan Vekiline vatan toprağı ve Belediye Başkanı Elçin’e kentin anahtarının teslim edilmesinin ardından sona erdi.

Hatice Diler

Editör: Haber Masası