“Mücadeleyi Dayanışmayı Büyütmek İçin 1 Mayıs’a” “Mücadeleyi Dayanışmayı Büyütmek İçin 1 Mayıs’a”

Sundura Mahalle Muhtarı Hüsnü Akyüz, mahalleli ve belediye arasında köprü olduklarını belirterek yaşanılan sorunları ve talepleri belediyeye ilettiklerini söyledi. Akyüz, Mahalle içerisinde dolmuş hattının geçmesi için çalışmalar yaptıklarını belirterek tır park sorununa değindi.

12 bin nüfusu olan Sundura Mahallesi’nde, altyapı su borularının değiştiğini fakat doğalgazın gelmesi ile tekrardan kazıma işleminin yapılacağını belirten Akyüz “Başlarken bir program ile geldik Sundura Mahallesi’ne dedik ki biz mahalleli ile belediye arasında köprü olalım dedik. Zaten mahalleler belediyeye bağlı köyler özel idareye bağlı olduğu için köyler bizden biraz daha avantajlı çünkü onların bütçeleri var. Biz belediye ile çalışıyoruz sorunları getiriyoruz çözerler, çözemezler onlara kalmış bir şey oluyor. Biz takip ediyoruz, bizim projelerimiz vardı öyle başladık. Bunların bazılarını yaptık bazılarını yapamadık. Su getirmek için bütün altyapı boruları değişti. Şimdi diyorlar doğalgaz gelecek mahalle kazınacak. Şimdi o mahallede tekrar yol yapmak için tekrar başlamak lazım ama doğalgaz geleceği için bunlar bittikten sonra revizyona girecek. Sorunlar var yok değil. 12 bin nüfusu var 8.900 seçmeni var yani bugün Artvin’in dört ilçesinden daha fazla nüfusu olan bir mahalle.” dedi.

Sundura Mahallesi’nin göç alan bir yer olduğunu belirten Akyüz, yeşil alanlarının olmaması ve kapalı Pazar alanına ihtiyaç olunduğunu söyledi. Sundura Mahallesi’nde dolmuş hattını geçirmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek tır garajı olmaması nedeni ile mahallelerde yaşanılan tır park sorunun çözülemediğini aktardı.

Muhtar Hüsnü Akyüz “Sorunlara gelince mahalle olarak çok büyük sorunlarımız yok. Çevre konusunda yeşil alanımız yok, Pazar yerimiz var ama kapalı değil. Mahalleden dolmuş hattını geçirmek istiyoruz. Bunlar yapılırsa en azından insanlar yağmurda çamurda zorlanmaz. Mahallemizde tırların sorunu var park ediyorlar. En güvenilir yer burası olduğu için buraya geliyorlar ama sahası küçük mahallelere giriyorlar. Bu konuyu yetkililere bildirdik ama çözemiyoruz. Bu Hopa’nın sorunu ama Hopa’yı da aşan bir sorun. Büyük bir tır garajı olması lazım o yok” ifadelerine yer verdi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası