Yusufeli yeni yerleşim yerinde noter huzurunda çekilen kura sonrası ev sahibi olan Salih Aykan'ın evi geri alındı.

Ev sahibi iken kiracı konumuna düşen Aykan, kayık yaparak baraj gölünde yaşayacağını söyledi. 

22 Kasımda su tutmaya başlayan Yusufeli Barajında su seviyesinin yükselmesiyle ilçenin büyük bir kısmı sular altında kaldı. İlçe sulara teslim olurken yeni yerleşim yerine taşınan vatandaşların da yaşadığı hak mahrumiyetleri sürüyor.

Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti Yusufeli Belediye Başkan Adayı Netleşti

İlçe halkından olan marangoz Salih Aykan, kendisine çıkan evin bir başkasına verildiğini iddia ederek kiracı konumuna düştüğünü aktardı.

Aykan, yaşadığı mağduriyeti gazetemize şu ifadelerle aktardı:

"1996 yılından beri ilçede esnaflık yapıyorum. Bu ilçede ömrüm geçti. Braj yapılacak devlete katkısı olacak dediler biz de devletimiz için fedakarlık gösterdik ve ilçemizden vazgeçtik. Buralar kamulaştırıldı. Yeni yerleşim yerinde evler dükkanlar yapıldı kuralar çekildi. Noter huzurunda çekilen kurada bana ev çıktı. Hak sahibi oldum ancak evimi geri aldılar. Kurada çıkmayan kişiye evimi verdiler. Cumhurbaşkanımız geldiğinde de İçişleri bakanımız geldiğinde de konuyu bizzat ilettim. Geri verin evini dediler ama kşmse evimi vermedi. Buradaki yetkililer konuyla ilgilenmiyor. Bana diyorlar ki kiraya taşın sana ev vereceğiz hala vermediler. Mağdur olduk. Ben 5 buçuk bin lira ile evimin kirasını nasıl vereyim nasıl geçineyim. İki dükkanım vardı onları da kapattım. Marangozum 1 yıldır satış yapamıyordum bu yüzden eşyaları köye götürdüm orada da yağmur suyu eşyaları mahvetmiş hurdaya satacağım onları da. İş yeri çıkan yerin de 100 bin liralık masrafı var. O kadar param olsa oraya yatırım yapmam."

Hatice Diler

Editör: Haber Masası