Artvin Vakıfkbank İlköğretim Okulu Anasınıfı öğretmeni Semiha Ocakoğlu, anasınıfı öğrencilerine meslek tanıtma etkinlikleri gerçekleştiriyor. Ocakoğlu, Avukatlık mesleğini merak eden öğrencilerini adliyeye götürerek Artvin Barosu avukatları ile buluşturdu.

Vakıfkbank İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri meslek tanıma etkinlikleri kapsamında Artvin Adliyesi’ne gitti. Adliyede ilk olarak Artvin Barosu odasını ziyaret eden minikler Baro Avukatları Elif Oya Gültekin ve Elif Keskin’den avukatlık mesleği hakkında bilgiler aldı.

2-5

Anasınıfı öğrencileri, Artvin Barosu ziyareti ardından Asliye Hukuk duruşma salonunu gezdiler. Öğrenciler ayrıca hakim cüppesi ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vakıfkbank İlköğretim Okulu Anasınıfı öğretmeni Semiha Ocakoğlu Köksal, ziyaret hakkında bilgi vererek “Bugün buraya 18 öğrencimle avukatlık mesleğini tanımaya geldik. Çocuklarımıza meslekleri öğretmek istiyoruz bu gezilerimizle. En güzel öğrenme yaşayarak öğrenme diyoruz çünkü. Bu yüzden aylık ya da haftalık olarak meslek tanıma gezilerimiz planlıyoruz. Çocuklar çok keyif aldı. Bir duruşma salonunu gezdik. Burada sınıfımızda yaşanan bir sorun vardı, tuvalet kağıtlarımız yere atılıyordu. Bu konu üzerine mahkeme kurduk ve davamızı çözdük.  Şimdi de sınıfımıza geri dönüyoruz.

Ekmek Parası Siyasi Malzeme Mi Oldu? Ekmek Parası Siyasi Malzeme Mi Oldu?

3-1

Çocuklarımız bu tarz etkinliklerden çok keyif alıyorlar çünkü çok heyecanlı ve meraklılar. Kapalı bir alanda istediğimiz kadar bilgi aktarsak da çocuklar bir işi gezerek, görerek ya da yaşayarak öğrendiklerinde hiçbir şekilde unutmuyorlar ve ilgileri, algıları daha açık oluyor.”dedi.

Gülsen Başar

Editör: Haber Masası