Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eşref Merttürk, zincir marketlerin 30.000 bin nüfusun altında olan yerlerde açılmaması için önerge sunduklarını söyleyerek yerel esnafın güçlenmesi için sunulan önergeden gerekli desteğin alınmadığını vurguladı.

Zincir marketlerde sadece gıda üzerine ürün satılmadığını belirterek her esnafı etkileyecek satışlar yapıldığını kaydetti. Zincir marketlerin önüne geçilmemesi durumunda yakın tarihlerde yerel esnaf kavramının olmayacağını söyledi.

Vatandaşların ticarette cazip olan kısımlara yöneldiğini dile getiren Merttürk” Biz daha önce 86 oda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine birleşerek zincir marketlerin 30.000 bin nüfusun altında olan yerlerde olmamasını yerel esnafın güçlenmesi için bununla ilgili bir önerge sunduk ama yeterince destek bulamadık. Odalar Birliği başkanımızın bize söylediği şey şudur; yerel siyasetçiler ile görüşerek kendi ilimizin milletvekilleri ile konuşarak meclis de bunun düzeltilmesi gerektiğini ama oradan da hiç değerlendirilmeye alınmadığı söylendi. Biz yerel olarak pandemi süreci başlamadan önce Rize Odalar ile beraber bir kampanya başlatmıştık yerel esnafa destek çıkalım diye orada da çok fazla başarılı olamadık. Çünkü bunlar büyük sermayeler küçükleri her zaman yutuyorlar biz görüyoruz. Her tarafta yine büyük marketler yeni yerlerini açıyorlar. Artık mini market olarak eko market olarak köylere bile girmeye başladılar. Bunun ile ilgili bakanlık ve hükümetin bir karar alması gerekiyor. Biz kendimiz hep yerelden alışveriş yapıyoruz büyük marketlere gitmiyoruz ama ne kadar da üyelerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirsek de ticarette cazip ve ucuz olan kısma vatandaş talep gösteriyor. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor yoksa yakında yerel esnaf diye bir şey kalmaz” dedi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası