Gazi Ortaokulu öğrencileri sanal sergi hazırlığı yapıyor
Günlük konuşma İngilizcesini öğrencilere göstermek ve kullandırmak hedefiyle, uluslararası Slanglish eTwinning projesi gerçekleşiyor.
Artvin Gazi Ortaokulu İngilizce öğretmeni İlknur Yıldız Süner'in kuruculuğunu yaptığı ve okulun Türkçe öğretmeni Hüseyin Günay Süner'in proje ortağı olduğu “Slanglısh eTwinning” projesi çalışmaları kapsamında öğrenciler web3.0 aracı olan Spatial ile yenilikçi ve metaverse dünyasının kapılarını açıyor. Öğrenciler projelerinin ürünü olarak sanal sergi(virtual gallery) düzenliyor.
Slanglish, anadili İngilizce olan ülkelerde duyabilecek popüler kelimeleri ve ifadeleri içeriyor. Proje ile günlük konuşma İngilizcesini öğrencilere göstermek ve kullandırmak hedefleniyor. Gerçek hayattan bir kesit, günlük ve canlı olan dili; duymak, konuşmak dil öğreniminin önemli bir parçası. Öğrencilerin hem İngilizce hem de Türkçe dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirmek ve bunu yaparken de onların web2.0 araçlarını öğrenmelerini ve kullanmalarını sağlamak projenin amaçlarını içeriyor. Proje, Öğrenciler için İngilizce derslerinde seviyelerinin artması; İngilizce öğrenme motivasyonu, kültürel farkındalık kazanma, 21’nci yüzyıl becerilerini arttırma, web2.0 araçlarının kullanımı, grup çalışmasını teşvik etme, takım halinde çalışma, ortak okullar arasındaki işbirliğini artırma gibi hedefleri de yer alıyor.
Ekim ayında başlayan proje, nisan ayında Spatial, web3.0 aracı ile sanal sergi açacak ve mayıs ayında da web2.0 ile oyun oluşturarak projeyi tamamlayacaklar.
Projenin hedeflenen sonuçları ise şöyle:
Günlük konuşma İngilizcesinde sokak dili ve deyimler yaygın olduğu için öğrenciler anadili İngilizce olan kişileri anlayabilecekler. Öğrencilerimiz bir sözlük, e-kitap, resimli diyaloglar, animasyonlar, bilgi kartları oluşturacak ve böylece teknolojiyi aktif olarak kullanacaklar. Proje sonunda, Öğrencilerin İngilizce seviyesi gelişecek, dil pratiği yapacak, öğrenciler takım halinde çalışmayı öğrenecek, akran öğrenme ve proje tabanlı öğrenme gerçekleşecek, öğrencilerin İngilizceye olan motivasyonu artacak, öğrenciler bazı web2.0 araçlarını ve web3.0 araçlarını öğrenecek ve kullanacaklar.
Maşite Okur

Ardanuç Belediye Başkan Adayı Netleşti Ardanuç Belediye Başkan Adayı Netleşti

Editör: Haber Merkezi