Halkın alım gücünün düşmesi, milli piyango biletlerine de yansıdı.
2022’ye sayılı günler kala milli piyango biletlerine dair vatandaşların tutumu farklılık gösteriyor.
´Acaba bana çıkar mı?´ diyenler ve umut taşıyanların zengin olma hayalleri Milli Piyango biletlerine ilgiyi devam ettirse de yılbaşı biletlerinin satışında geçen yıla göre azalma yaşandı.
Milli Piyango idaresinin özelleşmesi sonrasında büyük ikramiye sahiplerinin açıklanmaması insanlarda ciddi kuşkular uyandırıyor. Bu durumunda bilet satışlarına yansıdığını belirten Bayiler, at yarışı, iddia ve kazı kazan gibi oyunlara ilginin daha fazla olduğunu ifade ettiler.
Her yılbaşında gerçekleştirilen özel çekilişle yüksek ikramiye tutarları sahipleriyle buluşuyor. Büyük ikramiye kadar olmasa da alt ikramiyeler de şans oyunu tutkunlarını cezbediyor. 2022 yılbaşı için belirlenen tutar 120 milyon lira olarak açıklandı. Biletlerin satışa çıkmasıyla birlikte talihli adaylarının yılbaşı çekilişi heyecanı devam ediyor. 31 Aralık 2021 Cuma günü gerçekleştirilecek olan çekilişte büyük ikramiye sahibini bulacakken bilet satışları da çeyrek bilet 30 TL’den yarım bilet 60 TL’den tam bilet ise 120 TL’den satışta.
Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişine geri sayım başladı. 120 milyonluk büyük ikramiyenin sahibi olmak isteyen vatandaşlar bilet almak için gişelerin yolunu tuttu. Yeni yıla sayılı günler kala yeni yıl geleneği haline gelen ve kasım ayının başında satışa çıkan Milli Piyango yılbaşı biletlerine ilgi de artmaya başladı. 120 milyon liralık büyük ikramiyenin sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Artvin’de de gişelerin yolunu tuttu. Kimi şansına inandığı için biletini çocuğuna seçtirirken, kimi ise heyecan ve umutla hem kendisi hem de çocukları için bilet seçti. Vatandaşların çoğu birden fazla bilet alırken çoğunlukla da çeyrek bilet satışı ön plana çıkıyor.
“Milli Piyango da bu sene satışlarımız beklendiği gibi değil”
Biletten çok kazı kazan satmaya başladıklarına dikkat çeken 56 nolu Ganyan Bayii ve 416710 nolu İddia Bayii sahibi Okan Sezgin, “At yarışı olarak 30 senedir Artvin’deki talep oranı her geçen gün artıyor. Ama iddiada sayısal diye oyunumuz var onlarda talep oldukça iyi. Milli Piyango da bu sene satışlarımız beklendiği gibi değil. İnsanlar son zamanı bekliyor herhalde. Büyük ikramiyeyi Artvin’de inşallah biz veririz. İki senedir milli piyangonun kime çıktığı belli olmadığı için insanlarda kuşku oluştu. Sonuç olarak bu piyango birine çıkacak inşallah Artvin’den birine vermiş oluruz. Şanslı il Artvin olur diye ümit ediyorum. Kazı kazan oyunumuza büyük ilgi var. Önceden tek çeşitti şimdi 7 çeşidi var talep oldukça fazla biletten çok kazı kazan satmaya başladık. Kazı kazan oyunundan bu sene 2 kere 200 bin TL verdik bu bayiden” dedi.
Milli piyangoya bakış açısı değiştiğini belirten Kemal algın ise “Satışlar iyi gidiyor. 120 milyon büyük ikramiye ama kimseye çıkacağını düşünmüyorum. Genel anlamda milli piyangoya bakış açısı değişti. Bunun büyük ölçüde nedeni de özelleştirilmesi. Önceki yılda kime çıktığının açıklanmaması da buna etken. İnsanların ekonomisi kötü. Milli piyangodan da bir beklentileri yok artık. Önceki yıllara oranla bilet satışımız 4’de 1 oranında düştü” diye konuştu.
Milli piyangonun özelleştirildikten sonra güveninin kalmadığını söyleyen Müfit Öz, “Eskiden televizyonda canlı olarak noter huzurunda çekiliş yapılırdı. Şimdi kime çıkacağı belli herhalde” şeklinde konuştu.
Hatice Diler

Büyük Önder için anma töreni düzenlendi Büyük Önder için anma töreni düzenlendi

Editör: Haber Merkezi