Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi Borçka'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

4 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan Liseye Geçiş Sistemi sınavı için Borçka Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muhammet Özkurt,  vatandaşlara sorumluluk düştüğünü belirterek sınav gerçekleştirilirken davul, zurna, gürültülü makine sesleri, korna seslerinin olmaması gerektiğini söyledi.

Sınava girecek öğrencilerin heyecan yapmaması gerektiğini vurgulayan Özkurt “Uzun süredir bu sınav için emek harcayan, gecesini gündüzüne katarak sosyal hayatlarından fedakârlık eden, hayallerindeki mesleği elde etmek için iyi bir lise eğitimi alması gerektiği bilinciyle çaba gösteren öğrencilerimiz sınav günü heyecan ve stres yapmamalı. Heyecanın etkisiyle sürekli yeme ve içme içgüdüsüne yenik düşmemeli, o gün için fazla sıvı tüketiminden uzak durmalı. Öğrencilerimiz çeşitli sebepler ile başarısız olsa dahi hayat denilen bu uzun yolda her ne olursa olsun, kendi doğrularından vazgeçmeden ilerlemeli. Unutmamalıdır ki bütün gençlerimiz ülkemizin geleceği için değerli ve özeldir” dedi.

Sınava giren öğrenci sayısındaki artışa dikkat çeken Özkurt, sınava girecek öğrencilerin çabalarının karşılığını almalarını temenni ederek şu sözleri dile getirdi  “Ülkemizde örgün eğitime kayıtlı 19 milyonun üzerinde öğrenci eğitim görüyor. LGS sınavına ise 2018 yılında 971 bin öğrenci girerken bir önceki LGS sınavına 1 milyon 236 bin öğrenci girdi. Öğrencilerimizin hayallerindeki mesleklere ulaşmak için gösterdikleri çabaların karşılığını bulması umuduyla, ileride bu ülkeye hayırlı hizmetler edecek esnaf, memur, işçi olmasını temenni ediyor, 4 Haziran’da sınava girecek bütün öğrencilere sınavlarında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi. 

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası