Murgul kapalı spor salonunda düzenlenen sergide, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan mesleki kurslarda eğitim alan kursiyerlerin ve usta öğreticilerin hazırladığı ürünler beğeniye sunuldu.

MURGUL SERGİ (6)

Serginin açılış kurdelesi, Kaymakam Yunus Tekçe, Belediye Başkanı Hasan Çavuş ve ilçe protokolünün katılımıyla kesildi.

MURGUL SERGİ (5)

Açılışta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü müzik öğretmenleri tarafından mini konser verildi.

Sergi açılışında konuşma yapan Kaymakam Yunus Tekçe, sergide eserleri yer alan halk eğitimi usta öğreticileri ve kursiyerlerine teşekkür etti.

MURGUL SERGİ (7)

Halk Eğitimi Merkezlerinin istihdam açısından önemli yere sahip olduğuna değinen Tekçe,  “Öğrenmenin öğretmenin yaşı yoktur. 7’den 70’e halk eğitimi merkezimiz bu anlamda hizmetini sunmaktadır. Ülkemizde çok güzel çalışmalar söz konusu. İlçemizde de bunun yansımaları vardır.” dedi.

Halk Eğitimi Müdürü İmdat Akça, 2022-2023 eğitim öğretim yılında açılan 64 kursa 722’si kadın 329’u erkek olmak üzere 1051 kursiyerin katıldığını söyledi.

MURGUL SERGİ (4)

Halk Eğitimi Merkezlerinin her yaştan insana rehberlik hizmeti sunduğuna dikkat çeken Akça, “Bireyin bilgi, ilgi ve yetkinliklerini geliştirerek kendisinin ve çevresinin kalkınmasında sorumluluk almasını destekleyen; belgelendirilebilen, izlenebilen eğitimler sunarak, hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim ilkesi ile hareket eden Hayat Boyu Öğrenme merkezleridir.” dedi.

MURGUL SERGİ (10)

Akça, ülkemizde meydana gelen 6 Şubat depremlerinde zarar gören vatandaşlara kurum olarak 526 parça giyim malzemesi dikimi gerçekleştirerek bölgeye gönderdiklerini kaydetti.

Kurslara her yaş gurubundan bireylerin katılması ile kuşaklar arasında paylaşımlarla geçmişten geleceğe köprü vazifesi gören halk eğitimi merkezlerinin sosyalleşme imkanı sağladığına değinen Akça, “Bu kurslarımızın büyük çoğunluğu sona ermiş olup bir kısmı halen devam etmektedir. Merkezimiz tam gün tam yıl kapsamında olup talepler doğrultusunda yaz döneminde de kurslar açılmaya devam edecektir. Bu kapsamda arıcılık, fındık budama, etkili sulama sistemi,fidan üretimi,meyve aşılama mantar yetiştiriciliği kurslarını ilçe tarım müdürlüğü ile planlama yaptık bizzat köylerimize giderek yaz boyunca bu kurslarımızı açacağız.” diye konuştu.

MURGUL SERGİ (8)

Çalışmalarda destek veren kurumlara teşekkür eden Akça konuşmasında şunları söyledi: “Bu süreçte kurumumuza dikiş makineleri temin eden ve faaliyetlerimizde bizleri destekleyen Sayın Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz. Yine çalışmalarımızda her zaman her türlü araç gereç teminin de yardımcı olan sayın belediye başkanımıza, il ve ilçe milli eğitim müdürümüze, okul müdürü arkadaşlarıma ,ilçemizdeki kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara ,iş adamlarımıza ,muhtarlarımıza ve açılan kurslarda kısıtlı imkanlarla özveri ile çalışan usta öğreticilerimiz ile kursiyerlerimize ve birlikte çalıştığım idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizleri bu etkinliğimi: de yalnız bırakmayıp onurlandırdığınızdan dolayı şahsım ve kurumum adına teşekkür, saygılar sunarım.”

MURGUL SERGİ (13)

Açılışa Murgul İlçe Jandarma Komutanı Serkan Köse, İlçe Emniyet Amiri Mikail Köse, Belediye Başkanı Hasan Çavuş, Murgul MHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Emin Mert Siyasi Parti, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıldırım, Murgul Belediye Başkanlığına aday  Yıldırım, Murgul Belediye Başkanlığına aday 

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası