Murgul’un simgesi haline gelen bakır, sadece maden olarak değil ilçede bulunan halk eğitim merkezinde açılan kurslarda işlenerek tabak, tencere, cezve, tablo, gibi ürün olarak da kullanıma sunuluyor.

Murgul Kapalı spor salonunda hazırlanan yılsonu sergisinde görücüye çıkan bakır ürünler, ziyaretçiler tarafından beğenildi.

Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Zuhal Ökdem, bakır işlemeciliğinin yörede tanınmadığını kurs sayesinde bilinir olduğunu söyledi.

bakır (3)

Bakır işlemeciliğinin meşakkatli bir süreç olduğuna değinen Ökdem, “Kas gücü gerektiren bir iş bakır işlemeciliği. Kursiyerlerimiz çok istekliydi pes etmediler ve çok güzel eserler ortaya çıkardılar. Sadece bakır işlemeciliği yapmadık bakırın tozunu da değerlendirdik. Onlardan da güzel tablo çalışmaları yaptık. 13 kursiyerim var. Hiç biri bilmiyordu işlemeciliği şimdi her biri bakıra şekil veriyor.” dedi.

bakır (4)

Kursiyer Selma Yılmaz, ilçede yapılacak sosyal aktivite olmadığı için Halk Eğitimi kurslarına katıldığını belirtti.

Kursa başlarken çekindiğini ancak öğrenince keyif aldığını ifade eden Yılmaz, “Çok zor diye çekindim ama yaptıkça keyif aldık. Bakırın memleketinde yaşıyoruz ve bundan faydalanmak istiyoruz. Maliyetleri oldukça fazla umarım yetkililer bakır işlemeciliğini gelişmesi için bir şeyler yaparlar.” diye konuştu.

Büyük Önder için anma töreni düzenlendi Büyük Önder için anma töreni düzenlendi

bakır (2)

Arzu Nalbant Mert, bakır işlemeciliğinin keyifli olduğuna değinerek, “Diğer Halk Eğitimi kurslarından farklı bir kurs. Bize özgü, burada bakırımız çıkıyor ve biz bakırın farklı tonunu işledik bu kurslarda. Sadece yemek kabı olarak değil tablo olarak hediyelik ürün olarak bir şeyler ürettik. Bakırın farklı şekillerde kullanılabileceğiniz insanlara gösterdik. Evimizde sadece tabaklarımızı değil de duvarlarımızı da bakır süsleyecek.” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-06-08 at 15.00.37

Kursların stres atmak ve sosyalleşmek için çok uygun yerler olduğunu belirten Mert, “Farklı arkadaşlar edindik, psikolojik ve sosyal olarak çok güzel etkiledi. Seneye olursa yine katılacağım.” şeklinde konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası