bayraktutan

Hopa’da nakliye sektör temsilcileriyle toplantı gerçekleştirildi

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin’de bulunan nakliye sektörü temsilcileriyle Hopa TSO Atatürk Konferans Salonunda buluştu.

Toplantıda; Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Kemalpaşa Belediye Başkanı Ergül Akçiçek, Arhavi Belediye Başkan Vekili Birkan Uyanık, Artvin, Hopa, Kemalpaşa, Arhavi’de bulunan sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti il ve ilçe temsilcileri ve nakliye sektörü temsilcileri yer aldı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek açılış konuşması gerçekleştirdi. Akyürek  konuşmasında Sarp Sınır Kapsını ziyaret eden Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ile yapılan görüşmelerden bahsetti. Akyürek, Sarp Sınır Kapısındaki yoğunluğun sebeplerine dikkat çekerek, Yaklaşık bir senedir kapalı olan Türkmenistan Sınır Kapısının bir an

önce açılması gerektiğini hatırlattı. Türkmenistan Sınır Kapısının açılmaması nedeniyle Sarp Sınır Kapsında yoğunluk oluştuğuna dikkat çekti.

Gürcistan’da uygulanan cezai yaptırımların ödenmeden yurtiçine girilememesini ifade eden Başkan Akyürek beş sene boyunca Hopa’da bulunan sivil toplum örgütleri ile işbirliği sonucu tahsilat uygulamasının başladığını söyledi.

Artvin-Rize Havaalanı içerisinde yer tahsisi ve personel alımı konusuna değinen Başkan Akyürek eşit şekilde alım ve konumlanmanın olması gerektiğini söyledi.

Hopa TSO Meclis Üyesi Alişan Ender Topaloğlu pandemi koşullarının lojistik sektörünü canlandırdığını belirtti. Nakliyeciler olarak hizmet anlamında üzerlerine düşen görevi yaptıklarını dile getirirken Topaloğlu Türkmenistan kapısında yaşanan olumsuzlukların tüm sektöre yansıdığını belirtti. Türk araçlarının yaşadığı mağduriyetleri Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a anlattıklarını yakın zamanda çözüme kavuşması için çalışmaların hızlanacağını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan yaşanan sorunların ve mağduriyetlerini sektör temsilcileriyle görüşülerek, parlamentoya taşıyacağını dile getirdi.

Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi

Editör: Haber Merkezi