Sevgili okuyucularım her ne kadar 23 yaşında olsam da biraz eski bayramlar ile bugün ki bayramlardan bahsetmek istiyorum. “Nerede o eski bayramlar” diye herkesin diline dolanmış bir laf vardır büyüklerimizin gözünde nokta atışı bir laftır. Günümüzde bayramların bir değerinin kalmadığı gözler önünde. Büyükleri ziyaret etmek artık yok! Teknoloji çağında olmamıza rağmen zahmet edip bizi bugünlere getirenleri arayıp sormak bile yok! Köy ziyaretlerinin yapıldığı, baklavaların yenildiği, çocukları mutlu etmek için şekerlerin verildiği o günler eskide kaldı. Büyüklerin bayramda bile siyaset konuştuğu günler özlendi bence…
Bayram yaklaştığı zaman bayramlık kıyafetlerin alındığı, herkesi heyecan saran bir ortam oluşurdu. Çocukların en güzel giysilerini giydiği en masum duygularla şeker toplamak için komşu komşu gezdiği bir kıpırtı oluşurdu…  Şimdiler de ailelerin bir araya toplanması için ya düğün ya cenaze olması lazım. Ne kadar üzücü bir durum değerlerimizi bu kadar çabuk kaybetmek kendi kültürümüzden bu kadar uzaklaşmak. 
Bu bayramlara olan heveslerimizin azalmasının sebebini çok merak ediyorum. Teknoloji çağında olmamız mı ? Yoksa eskisi gibi aile bağlarının güçlü olmaması mı ? Her ne sebep olursa olsun “ Bayram” denilince insanın içinde bir kıpırtı oluşması lazım. Hiç bir olay veya sebep bayramlara karşı olan bu hissizliğe neden olamaz. Eskiden yaşanılan bayramların bir tadı, ruhu olduğunu anlatan insanların gözünde o özlemi görebiliyorum. Bu duyguları görmezden gelmek ne kadar doğru? 
Değerli okuyucularım ben bu yazımı bir hastane köşesinde yazıyorum. İlk defa bir ramazan bayramını hastahanede geçireceğim bunun beni ne kadar üzdüğünü kelimelere dökemem. “ Alt tarafı bir bayram neyin laf cambazlığı “ diyebilirsiniz ama yaşadığım toplumun değerlerine sahip çıkan bir vatandaşım. Bu cümlemden dolayı beni yanlış anlamanızı istemem herkes kendi kişiliğine ve benimsediği yaşam biçimine göre kültürünü devam ettiriyor. Demem o ki bayramların tadını çıkarın, büyüklerinizi ziyaret edin çünkü bu bayramların tadı hiç bir şeye değişilmez. Sevdikleriniz ile buluştuğunuz güzel sohbetlerin yaşandığı ve ağzını tatlandıracak şekerlerin olduğu huzurlu bayramlar diliyorum.