Belediye Başkanı Nihat Acar Belediye Gazetesi'nin 83. Sayısında röportaj verdi.
CHP Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından haftalık yayınlanan Belediye Gazetesi'nin 83. sayısında Belediye Başkanı Nihat Acar'la yapılan röportaj yayınlandı.
Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?
NİHAT ACAR: Kum-çakıl-beton ocağı için ruhsat işlemlerini tamamladık, ocağı açık ihale yöntemiyle kiraya verdik. Belediye yatırımlarında kullanmak üzere ocaktan malzeme temin ediyoruz. Yöresel Ürünler Depolama ve İşleme Tesisi’ne soğuk hava deposu yaptık, depoyu kullanıma hazır hâle getirdik. 2019 yılında Kültür ve Sanat Festivali’yle kış etkinlikleri düzenledik. 2020 ve 2021 pandemi nedeniyle festival ve etkinlik programı iptal edildi.
İlçe merkezinde ve köylerde araştırmalar yaptık. Atıl durumdaki yaklaşık 40.000 metrekarelik alanda makineli tarım çalışması gerçekleştirdik. 2022 yılında bu alanların sayısını artırmayı planlıyoruz.
İmar planlarıyla ilgili sorunları giderdik. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerekli düzenlemeleri tamamladık. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor.
Diyaliz hastalarına hizmet veren aracı değiştirdik. Cenaze aracı için büyükşehir belediyelerinden talepte bulunduk. Dolmuş güzergâhlarını düzenledik. Sanayi Sitesi’nin yapımını tamamladık. Çağrı merkezi kurduk. Vatandaşların talep ve şikâyetlerini karşılamaya başladık.
DOKAP’tan alınan proje desteğiyle Yöresel Ürünler İşleme Depolama ve Paketleme Tesisi’ni tamamladık. Tesiste sirke, marmelat, kurutulmuş meyve üretimi ve paketleme faaliyetleri yapılıyor. Tesis sayesinde istihdama katkıda bulunduk.
İller Bankası’ndan kredi kullanarak altyapı çalışmalarının %90’lık kısmını tamamladık.
Mahallelerdeki imar yollarını düzenledik. Üstyapı ve iyileştirme çalışmaları sürüyor.
Söğütlü Mahallesi’ndeki heyelan sahasını hafriyat dolgu alanı olarak tahsis ettik. Alanda istinat duvarı yapmayı planlıyoruz.
Belediyemiz ortaklığında kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üretime başlamasıyla birlikte e-ticaret portalı kurarak üretilen ürünleri satışa sunmayı planlıyoruz.
Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?
NİHAT ACAR: Belediye hizmet binasını tamamlamak istiyoruz. Konut projesini hayata geçirerek Şavşat’taki konut sorununu çözmeyi hedefliyoruz.
Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin üretim faaliyetlerini yaygınlaştırmayı, üretilen ürünlerin ulusal/ uluslararası alanda satışını gerçekleştirmeyi, yerel kalkınma modelini hayata geçirmeyi, gençlere ve kadınlara istihdam sağlamak için üretim atölyeleri kurmayı, Şavşat’ın Nazlıkara suyunu şişelemek ve pazarlamak için tesis kurmayı, açık ve kapalı modern pazaryeri yapmayı, kadın ve yerli üreticileri üretime ve pazarlamaya teşvik etmeyi, hayvan satışları için modern pazaryeri inşa etmeyi, “Kültür Sokağı”, “Kültür Müzesi”, “Yerel Yemek Restoranı”, “Turizm Danışma Ofisi” ve “Yöresel Ürünler Satış Merkezi” açmayı, sosyal-kültürel faaliyetlere daha fazla zaman ve ödenek ayırarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara, gençlere, kadınlara, engellilere yönelik projeleri hayata geçirmeyi, STK’larla işbirliği yaparak kent konseyi oluşturmayı, ilçe merkezinde ön çalışması tamamlanan teleferik gezi hattını ve buna bağlı tesisleri hayata geçirmeyi, “Kayak Eğitim Merkezi” açarak turizmi geliştirmeyi, “Yeni Nesil Kütüphane” ve “Etüt Merkezi” kurarak eğitime destek vermeyi, yurtiçi ve yurtdışı gezi programları düzenlemeyi, mahallelerde yöresel mimariye uygun yeni yolcu durakları ve kamelyalar inşa etmeyi, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs vermeyi ve ailelerine yardımda bulunmayı, Atık Su Arıtma Tesisi’nin yapımını tamamlamayı amaçlıyoruz.
Şavşat Belediyesi

Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım Mahalleye Bir Kadın Eli Değecek Diye Yola Çıktım

Editör: Haber Merkezi