Artvin Sağlık İl Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, Orman Bölge Müdürlüğü personeline obezite ile mücadele eğitimi verdi.

“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

 Günümüzde Günümüzde artan fast food tüketimi, düzensiz ve sağlıksız beslenme ve inaktif yaşam tarzıyla birleşince obezite kaçınılmaz bir hastalık haline geldi. 4 Mart Dünya Obezite Günü, obezite hakkında farkındalık oluşturuyor.

 4 Mart Dünya Obezite Günü, insanların sağlıklı bir kiloya ulaşması, bu kiloyu koruması, uygun tedaviyi alması ve obezitenin getirdiği olumsuzlukları tersine çevirmesine yardımcı olacak pratik çözümleri teşvik etmek amacıyla farkındalık günü olarak tanımlanıyor.

Bu kapsamda Halk Sağlığı Uzmanı Uzman Doktor Işıl Zorlu, Artvin Halk Sağlığı Birimi Uzmanı Gülten Bilmiş, Diyetisyen Ebru Emek ve Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına farkındalık eğitimi verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri eğitimde şu bilgiler de verdi: “Sağlığınız için yetişkinlikte haftanın en az 5 günü ve günde en az 30 dakika orta şiddetli, çocukluk çağında ise günde en az 60 dakika orta ve yüksek şiddetli fiziksel aktivite yapılmalıdır. Fazla kilolu veya obez olmak; hipertansiyon, hiperlipidemi, kalp-damar hastalıkları, inme, Tip 2 diyabet, bazı kanser türleri, kas-eklem hastalıkları ve solunum sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık sorunları riskini artırır. Günlük beslenmede; taze sebze ve meyvelerin, tam tahıl ürünlerinin, süt ve ürünleri, balık, tavuk ve diğer yağsız etler ile kuru baklagillerin tüketimi sağlıklı seçimlerdir. İşlenmiş ve hazır besinlerden yağ ve şeker içeriği yüksek olanların tüketimi sağlıksız seçimlerdir.”

Aycan Koç

4d834f1c-be5b-41ec-9b1c-b90c772a

Editör: Haber Masası