Kimliği Belirsiz Kişiler Tarafından Tahrip Edildi. Kimliği Belirsiz Kişiler Tarafından Tahrip Edildi.

Başkan Acar,“Şavşat'ta böyle bir tesis olduktan sonra ön plana çıkarmaya karar verdik”
Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar Şavşat Belediyesi Yöresel Ürünler İşleme, Depolama ve Paketleme tesisinde incelemelerde bulundu.
Şavşat’ın her türlü meyve ve sebzenin yetişme potansiyeli olan bir yer olduğunu aktaran Başkan Acar yöreselürünler tesisine yönelik açıklama yaptı.
Şavşat’ı kendi değerine göre ön plana çıkarmayı planladıklarını söyleyen Acar, “Özellikle Belediye Başkanı seçildikten sonra Şavşat ile ilgili çalışmalarımız ve bazı tespitlerimiz vardı. Şavşat’ı kendi değerleri ile ön plana çıkarma hedeflerimiz vardı. Yoksa diğer türlü bize özellikle dayatılan projeler; HES projesi ya maden projeleri veya da ormanla ilgili projelerdi. Biz de aksine şunu savunuyoruz. Şavşat’ta bu projelerin dışında da olması gereken projeler var. Çünkü Şavşat dünyada 180’inci sırada, Türkiye'de 10’uncu sırada Cittaslow şehri. Her türlü değer mevcut,her türlü geliri var. Onun için Şavşat’ı kendi değerine göre ön plana çıkarmayı planladık. Ben Başkan olmadan önce de bu tesisin burada var olduğundan bilgim yoktu.Şavşat'ta böyle bir tesis olduktan sonra ön plana çıkarmaya karar verdik. Onunla ilgili de özellikle organik tarımı ön plana almaya çalıştık. Çünkü burada açılan tesis işletme bir organize ilçesi Şavşat’ta yeter derecede makine ekipman mevcut. Sadece burayı işletecek eleman bulup Şavşat'taki bu işe kazandırmaktır. Şu an bu işi yapıyoruz buranın ekibini oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Şavşat dünya markası olan bir yer daha da iyi konuma getirmeye çalışıyoruz” diyen Başkan Acar açıklamasının devamında şunları söyledi: Şavşat her türlü meyvenin her türlü sebzenin potansiyeli olduğu bir yer. Burada yetişen ürünlerle ilgili olarak arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Bu bir başlangıçtır diğer türlü burayı çalıştıran arkadaşla birlikte daha da değişik meyvelerin denemesini yapacağız. Şavşat dünya markası olan bir yer daha da iyi konuma getirmeye çalışıyoruz. Özellikle burada gönüllü bir şekilde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum inşallah Şavşat’ta her şey güzel olacak.
Şavşat’ta yıllardan beri göçler batıya oldu bundan sonra batıdan Şavşat'a göçler olacak diye umuyorum. Biz de yerel yönetim olarak Şavşat'a taşınmayı düşünen insanlara alternatif çözüm olsun diye bu işleri gün yüzüne çıkarmaya çalışıyoruz.”
Uğur Aykan

Editör: Haber Merkezi