Artvin Halk Eğitim Merkezi'ndeki hafif düzeyde zihinsel engelli öğrenciler, örgü örerek bilişsel becerilerini arttırıyor.

Özel gereksinimli 4 bireyin destek aldığı kurslarda el sanatları konularında eğitimler verildi.

Hafif düzeyde zihinsel engelli öğrenciler için açılan el sanatları üretim kursunda yapılan ürünleri yılsonunda açılan sergide beğeniye sunduklarını söyleyen Artvin Halk Eğitim Merkezi El Sanatları Usta Öğreticisi Mine Kutlu, ilginin yoğun olduğunu anlattı.

CHP 6 Mayıs’ı Andı CHP 6 Mayıs’ı Andı

özel gereksinim 2

Şehit Erol İnce İmam Hatip Ortaokulunda verilen derslerde günlük 8 saat öğrenciler ile birebir ilgilendiklerini ifade eden Kutlu, “Az öğrencimiz olduğu için her biri ile özel olarak ilgilenme fırsatımız oluyor. Başlangıçta öğrencilerimizin en büyük problemi olan sosyal ilişkileri üzerinde çalıştık. Daha sonra yavaş yavaş el işi derslerimize geçtik. Bir anda olabilen bir durum değil tabiî ki bu. Emek ve sabır isteyen iş. İlmek atarak, iğne iplik tutmayı öğrenerek başladık. Üzerine kata kata bu seviyeye geldik. Canlı ve onların istediği renkler ile tatlı dille bu aşamaya geldik. Burada onlarla kurulan ikili iletişim de çok önemli. Bu noktada Özel Eğitim Öğretmeni Enda hocanın çok katkısı var. Süreci birlikte yürüttük.” dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Enda Özvar Gümüş de özel gereksinimli öğrencilerin kişisel gelişimi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Özel gereksinimli öğrencilerin motor becerilerini geliştirmek amacıyla etkinlikler düzenlediklerini vurgulayan Gümüş, “Çocuklarımızın sosyalleşmesi bizim için çok önemli. Okula geldiklerinde önce sohbetimizi yapıyoruz. Daha sonra onların istekleri üzerine etkinlikler yapıyoruz. Zihinsel gelişim, konuşma, günlük yaşam becerileri konusunda eğitimler de veriyoruz.” diye konuştu.
Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası