Gençlik ve Spor Bakanlığının projeleri devam ediyor.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürü Mehmet Başköylü, 7 ilçede devam eden “evinin sultanları” turnuvaları hakkında açıklama yaparak, Borçka’da kadın voleybol takımı kurmayı hedeflediklerini belirtti.
İlçelerde çok renkli bir müsabakalar ve organizasyonlar olduğunu belirten Mehmet Başköylü,
“Bakanlığımız projelerinden biri evinin sultanları voleybol turnuvasına 7 ilçede koordineli bir şekilde buna devam ediyoruz. Özellikle Borçka ilçemizde coşkulu bir katılımla tamamlandı Yusufeli ve Kemalpaşa ilçemizde yine tamamlandı. İlçelerden sonuç bildirimleri tek tek geliyor. Çok ciddi katılımlar var çok renkli bir müsabakalar ve organizasyonlar oluyor. Biz bunu ilçelerde tamamladıktan sonra il merkezinde de final olarak yapacağız. İlçelerde birinci ve ikinci olan takımlarımızı çağıracağız burada misafir edip onların ilk finalini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
Ev kadınlarını spora teşvik etmeyi amaçladıklarını aktaran Başköylü, “Amacımız sporu tabana yaymak, kendi alnımız dışında kalan evlerimizdeki işyerimizde ki çalışan insanlar özellik ev kadınlarımız spor alanlarına getirmek teşvik etmek bir amaç etrafında toplamak. Artvin sosyal ve coğrafi anlamda dezavantajlı bir il, biz bunları avantaja çevirerek planlamamız yaptık. Projemizi bir şekilde yürüyor katılım sayılarımız çok yüksek katılımcılar ile yaptığımız söyleşilerde çok mutlu olduklarını her yıl tekrarlanmasını istediklerini söylediler. Borçka ilçemizde çok rekabetli geçmiş biz kadın voleybol takımı çıkarmayı düşünüyoruz ilerleyen yıllarda ilimizi temsil edecek belki de bir kadın voleybol takımı çıkabilir” dedi.
Atabarı kayak merkezinin öneminde değinen Başköylü, “Atabarı kayak merkezi teşkilatı olarak Artvin gençlik ve Spor il müdürlüğü bünyesinde çalıştırdığımız en ciddi tesislerden biri. Bölgede tek kar kalitesi çok yüksek kar kalınlığı çok iyi durumda erişilebilirlik anlamında kolay bir yerde özellikle tatil haftalarında Rize ve Trabzon'dan ciddi anlamda turist gelmekte günübirlik olmasına rağmen tesislerimizi ciddi oranda kullandılar. Biz buna iki yönlü bakıyoruz bir sportif anlamda bakıyoruz ikinci olarak turizm anlamında bakıyoruz. İlimizin kalkınması açısından kayak ve kayak merkezi çok önemli Atabarı kayak merkezi küçük bir tesis olmasına rağmen şu anda bütün makine donanımınız hazır halde. Bundan kaynaklı olarak hafta sonu ziyaretçi sayılarımız oldukça yüksek tesis ücretlerimiz diğer illere ve diğer tesisler oranla düşük olduğu söyleniyor bizler de bunun tespitini planladık. İşletmelerimiz mevcut restoran ve kayak odaları şeklinde bunlarda tabii ki katılıma etki sağlıyor. Atabarı kayak merkezi Doğu Karadeniz'de nadir olan testislerden biri özellikle kar kalitesine değinmek istiyorum. Toz kar bazen kristal kar yağıyor çok kaliteli bir kar türüdür. Bu kar kalitesinde kayak yapmak için sporcular bölgeye geliyor. Özellikle snowboardcular yoğun ilgi gösteriyor pistlerimize onların spor tarzları biraz daha farklı olduğu için hem eğim olarak hem tarz olarak daha çok snowboard’cılara da hitap ediyor. Yine kayak yapan arkadaşlarımızda bulunuyor burada. Spor il müdürlüğü olarak bünyemizde kayak derslerimiz devam ediyor Bir kadrolu kayak antrenörümüz aktif olarak kayak yapıyor 2'nci Olarak da halk eğitim ve milli eğitim iş birliği ile kurslar var ortada iki ant ürünümüz var onlar da hafta sonu yine kayak eğitimlerine devam ediyorlar” diye konuştu.
Gürkan Kavasoğlu

20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor 20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor

Editör: Haber Merkezi