Murgul'da Temmuz 2021 yılında yaşanan sel felaketi nedeniyle ağır hasar alan ilçenin çıkış yolu kapalı kalmaya devam ediyor. Bu süre zarfında ilçeden çıkış yapmak için kullanılan eski yolun bir kısmı ise çevredeki inşaat şirketlerinin kamyonlarının da aynı yolu kullanması nedeniyle çöktü. Okul servislerinin de kullandığı karayollarına ait olan yolun çöken kısmına önlem olarak ise sadece dubalar koyuldu.
Murgul'da geçtiğimiz yıl Temmuz ayında meydana gelen selde ağır hasar alan ve o günden beri sadece bir kere kullanıma açılan fakat risk teşkil ettiği için tekrar kapatılan ilçe çıkış yolu vatandaşları çileden çıkardı. Belediyeye ait olan yolun yapılmaması nedeniyle karayollarına ait alternatif eski yolu kullanan vatandaşlar o yolun da çökmesi nedeniyle zor anlar yaşıyor.
Bu tehlikeye sessiz kalmayan CHP ilçe Başkanı Mehmet Durmuş, yolun ihaleye verildiği bilgisini aldığını fakat herhangi bir çalışma yapılmadığını söyleyerek,
"22 Temmuz 2021 yılında heyelan nedeniyle kopmuş olan bu yollar kapatılmıştır, hala bugün yapılan çalışmalarda sonuç elde edilemedi. Yetkililerden bilgi almaya çalıştığımızda 'ihaleye verilmiştir ve yol açılacaktır' diye söylendi ama o günden bugüne kadar yapılan çalışmaları görüyorsunuz bir ilerleme yok. Yolun ne zaman açılacağı belli değil, çalışmaların yetersiz olduğu görülüyor. En büyük sıkıntımız tek yol olması gereken yolda araçların geçmesi ceza yazılması ve okul servislerinin sıkıntı yaşaması. Sıkıntıların dile getiriyorlar Biz de yetkililere sorduğumuz zaman 'ihale yapılmıştır yol açılacaktır' diyorlar. Sıkıntılar yaşamaya devam ediyor bu mağduriyeti en çok öğrencilerimiz ve servis şoförleri yaşıyor. Tek yol olması nedeniyle acil işi olup çarşı merkezden geçmek zorunda olan arkadaşlar ceza yediklerini söylüyorlar. Biz yetkililere ilettik yapacak bir şey yok çalışmalar devam ediyor cevabını aldık maalesef biz de o yolu kullanıyoruz yapılacak bir şey yok diyorlar. Herhalde rant olmadığı için bu iş bekletiliyor, başlamasına rağmen hala daha aynı yerinde duruyor. Bir yıl içerisinde çok kısa bir sürede açıldı tehlike arz ettiği için bir kopma olması nedeniyle yeniden kapatıldı" şeklinde konuştu.
Vatandaşlar ilçenin çıkış yolunun onarımının yapılıp açılması için belediyeden icraat bekliyor.

HATİCE DİLER

Emanetini Geri Aldı Emanetini Geri Aldı

Editör: Haber Merkezi